Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Appelsinkake for den late

Appelsinkake for den late

Picture

Formake som røres sammen på et blunk

Lat har jeg alltid vært, men å ta snarveier når man skal bake gode kaker kan ofte straffe seg. Denne kaken har derfor overrasket meg, for makan til lettvinte greier. Og jammen ble den god også!

De som kjenner meg vet at jeg godt kan like latmannslivet. En annen ting jeg har hang til er appelsiner, særlig på denne tiden av året. I disse OL-tider blir det derfor mye sofa-liv med tilhørende appelsinfråtsing. Men det begrenser seg hvor mange man kan innta per dag, og nå har jeg kjøpt litt for mange av de oransje herlighetene  – igjen. Har en kjempegod appelsinkake du absolutt bør prøve, men i dag fikk jeg lyst til å finne en oppskrift på en kjapp og grei appelsinkake som jeg rakk å lage under en av reklamepausene i OL-sendingene (er rask når jeg først setter i gang..).

Og joda, jeg fant selvfølgelig en oppskrift på nettet som bare kunne røres sammen på et blunk.  Akkurat som med de glutenfrie sjokolade-cookiesene var jeg skeptisk, veldig skeptisk. Trodde sikkert dette ville bli en tung kladd av en kake som hadde rå-rand til mellomnavn. Men, neida! Sånn gikk det ikke. Dette er en super-enkel appelsinkake som har en litt formkake-aktig konsistens, og består av blant annet yoghurt og appelsin. Den er ikke særlig søt og smaker friskt. Rett og slett en nydelig appelsinkake, helt uten rå-rand!

Appelsinkake med yoghurt
200 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
100 g sukker
1 ts salt
300 g yoghurt (nøytral, sitrus eller vanilje)
3 egg
2 ts vaniljesukker
1 dl nøytral olje (solsikke eller raps)
1/2 dl appelsinsaft
Revet skall av 2 appelsiner

Melisglasur laget av appelsinsaft og melis (tilsatt litt gul farge)

Slik gjør du:
1. Rør sammen egg, olje, sukker, revet appelsinskall, appelsinsaft og yoghurt.
2. Sikt det tørre sammen og bland godt med den flytende blandingen. Rør til du ikke har klumper.
3. Helles i en smurt/ bakepapirkledd brød-form.
4. Settes i ovnen på 180 grader i 50 minutter – 1 time.

Klem saften av en halv appelsin og bland med melis. Røres på kaken når den er avkjølt.

Picture

Be the first to write a review
24 Kommentarer
  • Mette
    Svar
    Skrevet på01:41, 19. februar 2014

    Hei
    Synes du har så mange gode oppskrifter, så jeg måtte prøve denne med det samme jeg så den. Glemte imidlertid – trolig fordi dine oppskrifter alltid er så gode – at jeg synes kaker med for mye egg (og uten smør trolig) blir utrolig «eggete». Nesten som en omelett.
    Er det meningen, eller gjør jeg noe feil? Kanskje jeg feks steker for kort el for lenge eller pisker feil… Eller er det en kakekonsistens jeg rett og slett ikke er så glad i, men som er helt vanlig…
    Takk for svar:)

    • Skrevet på09:50, 21. januar 2017

      God kake.Men det går så fint å halvere mengden yougert!Kaken blir mye luftigere, og ikke så tung.Halver ohså appelsinskall og skjær litt valnøtter oppi for å få noe å tygge på

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på19:14, 21. januar 2017

        Tusen takk for tips Lise!

    • andre´
      Svar
      Skrevet på21:45, 29. desember 2021

      Høres godt ut med appelsin og riven appelsinskall .Kjenner det nes.ten i munnen. Jeg selv så en pizzaoppskrift som jeg bruker selv . Funnet på i ternet av en norsk dame. Den smaker for meg personlig like godt som på pizzeriaer. Mat er nok en kunst å lage. Jeg selv er ingen ekspert på alt dette men vet litt. Deriblant om baking av brød. ajeg lærte å bake fra bunn av av en norsk baker .Kan hende jeg forsøker meg på litt kakebaking også. Har før bakt fra bunnen noe som kansje nu er tradisjonelt. Rosinbrød med glasur på. Kan hende jeg igen gør det ,lager det . Fred . Sikkert en bra kake dette. Takk Jeg har jo absolutt god tid til å bake. Er uførepensjonær .

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på13:37, 19. februar 2014

    Hei Mette! Eggete kaker høres jo ikke godt ut, og det første jeg tenker er at her må det være noe feil med oppskriften. Skjer det med flere kaker, eller er det en spesiell? For meg virker det som at forholdet mellom egg og andre ingredienser ikke stemmer helt. Send meg gjerne en oppskrift som blir på denne måten på mail om du vil (se under kontakt)

    • Mette
      Svar
      Skrevet på01:39, 20. februar 2014

      Hei og takk for svar
      et eksempel på oppskrift er jo denne appelsinkaken. den ble «eggete».
      Mvh

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på02:46, 20. februar 2014

        Det var merkelig. Kanskje du har hatt for lav steketemperatur? I slike tilfeller vil kaken «koagulere» fremfor å bli stekt. Vanskelig å si, men prøv igjen og la meg høre hvordan det går 🙂

  • Wenche
    Svar
    Skrevet på04:19, 11. mars 2014

    Hei!
    Nydelig kake! Jeg har bakt den i to utgaver, en med appelsin og en med sitron. Smaker kjempegodt!
    Takk for alle smakfulle oppskrifter du legger ut 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på05:22, 11. mars 2014

      Bare hyggelig, Wenche, og takk for tips om å variere med sitron 🙂

  • miriam
    Svar
    Skrevet på13:22, 16. mars 2015

    Hei. Jeg bakte denne i dag. Jeg var redd for å steke kaken for lenge så den skulle bli tørr, og tok den derfor ut litt for tidlig, men det hadde ikke gjort noe om den stod tiden ut:) Nydelig kake som falt i smak hos både små og store:)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:20, 16. mars 2015

      Så hyggelig tilbakemelding Miriam 🙂 Tusen takk for fine ord!

  • Solfrid
    Svar
    Skrevet på14:53, 26. mars 2015

    Hei. Jeg trenger en langpannekake og lurer på om en dobling av oppskriften din kan bli passe til langpanne?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:34, 26. mars 2015

      Ja, det går nok fint – bare bruk en liten langpanne 🙂

  • Line
    Svar
    Skrevet på11:50, 20. november 2015

    Går det ann å lage denne kaken på gastronomform?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:03, 20. november 2015

      Ja, det vil jeg tro Line 🙂

  • Monica
    Svar
    Skrevet på12:47, 20. november 2015

    Om jeg fordeler røren i 2 mindre former, hva tenker du steketiden skal være?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:55, 20. november 2015

      Hei Monica. Jeg vil tro en time eller litt over. Stek på varmluft og bruk en bakepinne for å sjekke. Når det ikke henger deig igjen på pinnen er den ferdig 🙂

  • Thea
    Svar
    Skrevet på16:28, 21. november 2015

    Åh, prøvde denne kaken, god smak men desverre så stekte jeg den bare i 50 minutter.. Å den ble rå 🙁 God smak, men krever lengre steketid enn minimumstiden. Erstattet melisglasuren med smeltet mørk kokesjokolade, utrolig godt sammen med appelsin .

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:19, 21. november 2015

      Ja, den trenger laaang steketid. Sjokolade og appelsin blir aldri feil – takk for tips!

  • Gina
    Svar
    Skrevet på20:43, 23. november 2015

    Hei! Jeg prøvde akkurat og lage denne, men fikk ikke luftig konsistens.. Den ble nesten som gummi, nesten slik som beskrevet over..! Hva kan jeg gjøre annerledes? 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:04, 25. november 2015

      Hei Gina! forsøk å røre enda mindre i kakerøra 🙂

  • Oda
    Svar
    Skrevet på20:21, 16. oktober 2016

    Hei! Jeg prøvde denne oppskriften i dag, men hadde ikke alle ingrediensene, så det ble kiwiyoghurt og 2 klementiner istedenfor 2 appelsiner. Dessuten var jeg litt utålmodig så brukte en liten kakeform + muffinsformer, 200 grader og mye kortere steketid. Resultatet ble helt perfek.! Det var en helt nydelig smak! Takk for god oppskrift, denne går inn på topp 10 for meg!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på20:40, 16. oktober 2016

      Så bra! Alltid morsomt når man finner ut av ting på egenhånd og improviserer med full klaff 😉

  • Hanne-Elin Fosse
    Svar
    Skrevet på21:58, 6. april 2023

    Måtte prøve denne for å bruke opp litt appelsiner som var på hell. Lagde dobbel porsjon for å bruke opp så mye som mulig. Å hjelpe meg det var lurt! Noe av det beste jeg har smakt! Slang bare oppi det jeg hadde av rømme/creme fraiche/yoghurt-rester så fikk jeg brukt opp det også!
    Tusen takk for nok en herlig oppskrift (den er jo ikke ny, men ny for meg).

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...