Din handlekurv er nå tom!
Pepperkakeslede
Enklere å lage enn du tror!
Pepperkaker (stor oppskrift)
Sukker 1 kg Slik gjør du: Pepperkakene skal helst være tynne og stekes på |
Denne sleden fant jeg tegningene til på nettet, men jeg har laget den litt om, slik at den fikk meier. Da står den stødigere.
Til å sette sammen sleden har jeg brukt eggehviteglasur. Den lager jeg ved å røre sammen 1 eggehvite med ca. 3-4 dl siktet melis. Tilsett et par dråper sitronsaft mot slutten. Eggehviteglasuren må røres godt sammen og skal ha en seig konsistens. Den bør ikke være for rennende og heller ikke for «tørr». Rør helt til glasuren har en kritthvit farge (eller til armen gjør vondt..) Du kan selvfølgelig bruke smeltet sukker til å sette den sammen, så dekorere den med eggehviteglasur. Jeg dekorerte siden på sleden før jeg limte den sammen. Her har jeg laget malen som du kan klippe ut og bruke. På tegningene finner du også forklaring på hvordan denne er satt sammen. |
|
|
Anne Hilde
Jeg har laget denne i dag:) Legger et bilde av den på Facebooksiden din senere i dag eller i morra:)
Pepperkake-Elin
Gleder meg Anne Hilde!
Anne Hilde
Jeg bare tagget deg på mitt forsidebilde på min Facebook. Fikk ikke til å legge det inn på din side i første omgang. Neste år skal jeg lage litt tynnere iceing, og ha på noen sølvkuler:)
Ingvild Aasne
Hei! Jeg har dårlig erfaring med hjemmelagde pepperkakedeiger når de har ligget i kjøleskapet et dag eller to. Da er det vanskelig å få de kjevle ut på «en normal/grei måte», holder seg harde! Blir denne deigen myk igjen etter den har vært i kjøleskapet? 🙂
Konditor-Elin
Ja, det vil den. Ta ut det du trenger å bruke, la resten ligge kjølig. Da blir deigen lettes å jobbe med.
Irina
Får ikke opp malen på pepperkakeslede ?
Elin Krem.no
jeg sjekker..
Elin Krem.no
Da er det fikset! Tegning kommer opp som pdf.
Marthe
Hei,
Har du erfaring med melkefri margarin? Hvordan tror du denne oppskriften blir med det. Eller er det best å bare la være?
Elin Krem.no
Det tror jeg skal gå helt fint. Lykke til!
Marthe
Hei, jeg glemte bakepulver!! Nå er jo deigen hard som, ja, pepperkakedeig som har stått kjølig..
Noen måte å redde den eller må jeg lage ny?
Elin Krem.no
Du kan la den stå i romtemperatur et døgn og kjøre inn bakepulveret ved å ha deigen tilbake i maskinen igjen. Går fint.
Marthe
Takk for svar, da prøver jeg det. Tror kanskje jeg deler den opp i tre omganger 🙂
God jul til deg!
Tone- Lise
Hei.
Jeg har laget deigen din og skjært ut et pepperkakehus med ganske mange deler. Nå ha delene ligget på kjøkkenet noen dager og jeg merker at de har blitt litt mykere..😱 Vil disse egne seg til å montere sammen eller vil det rase når man begynner å jobbe med det..?👍🏻🎅🏽
Elin Krem.no
De vil ikke egne seg. Men, legg delene på plate og tørk i ovnen på rundt 100 grader til de er tørre igjen.