Din handlekurv er nå tom!
Sachertorte
Klassiker som aldri går av moten
Sachertorte er kanskje en av verdens mest berømte sjokoladekaker. Slike «tungvektere» er det sjelden man tør begi seg ut på, men tar du utfordringen kan jeg love at du ikke er langt unna den originale versjonen her.
Kaken ble første gang laget i 1832 og har sin opprinnelse fra Wien, Østerrike. Sjokoladekaken består av ett eller to lag aprikossyltetøy og sjokoladeglasur. Sachertorten er en sjokoladekake som smaker best en dag eller to etter at den er laget. Aprikossyltetøyet trekker seg inn og gjør den mer smakfull som dagene går. Kaken blir aldri for mektig og aldri for søt. For alle sjokoladekake-elskere er dette en klassiker man stadig kommer tilbake til.
Sachertorte
200 g mørk sjokolade Fyll: Glasur:
|
Slik gjør du:
1. Smelt sjokolade over vannbad. 2. Pisk sammen mykt smør og 1/3 av melisen. Til sett eggeplommene en for en og pisk videre til massen er luftig og kremete. 3. Bland i den smeltede sjokoladen. 4. Pisk eggehvitene stive med resten av melisen som tilsettes mot slutten av pisketiden. 5. Bland vekselsvis og forsiktig inn mel med vaniljesukker og stivpisket eggehvite. 6. Helles i en smurt form 24-26 cm. 7. Stek på 180 grader i ca. 1 time. (Bruk en bakepinne for å sjekke om den er ferdig stekt) 8. Avkjøl kaken. 9. Kok opp aprikossyltetøy og sukker. Del kaken i 2 eller 3 lag og smør på tynne lag med syltetøy mens det ennå er litt varmt. 10. Til slutt dekkes hele kaken med aprikossyltetøy. 11. La kaken «sette seg»/ få en hinne før du lager glasuren. 12. For å lage glasuren koker du først opp sukker og vann. 13. La sukkerlaken bli noe avkjølt før du blander inn hakket sjokolade. Rør til all sjokolade er smeltet. ( bruk gjerne en stavmikser for å få en jevn og blank glasur) 14. Sett kaken på rist og hell sjokoladeglasuren over. Hele kaken skal være dekket. 15. Bruk en palettkniv og stryk av overflødig glasur. Slå risten i bordet for å glasuren til å renne godt av. 16. Sett kaken over på et fat. Finishen: smelt litt lys sjokolade og ha i en sprøytepose. Skriv «Sacher». 17. Server, gjerne med litt pisket krem til. |
Tone Huuse
Det var veldig mye glasur som rant vekk – ca halvparten (selv om den var avkjølt). Er dette riktig? I tillegg ble ikke glasuren så blank som på bildet av din kake. Tips?
Elin Krem.no
Når en kake skal trekkes på denne måten er det vanlig å lage omtrent dobbelt så mye glasur som man trenger. Kanskje sukkerlaken var for varm da du blandet med sjokolade? Usikker på hvorfor din glasur ikke ble blank.