Din handlekurv er nå tom!
Karamelliserte epler
Myk honningkaramell på knasende sprø epler
Karamelliserte epler Slik gjør du: 2. Varm fløte til kokepunktet og rør inn honningen (evt. Sukker). Fortsett å koke massen til den har en farge som en smørbukk-karamell. Rør hele tiden. 3. For å finne ut om massen er ferdig, ta et glass kaldt vann og drypp en dråpe av karamellmassen i glasset. Kan denne formes til en kule er massen ferdig. (Eller bruk et digitalt steketermometer/ sukkertermometer og kok til ca. 120 grader). 4. Sett kjelen på skrå og dypp eplene sakte i karamellmassen (gjør du det for fort vil det danne seg bobler). La de renne godt av før du setter de over på et bakepapir eller en bakematte. |
I denne karamellmassen har jeg brukt honning istedenfor sukker, noe som gir den en litt skarp smak. Selv syntes jeg det smakte nydelig, men flere av barna syntes karamellen smakte litt sterkt. (For en mildere karamell – erstatt honning med sukker). Bruk romtempererte epler. Små epler er enklere å dyppe enn store. Bruk epler som ikke er fete utenpå, da fester karamellen seg best. For å få et godt grep kan du bruke ispinner, et par vanlige kinesiske spisepinner, grillspyd-pinner eller pinner fra epletreet. Det er viktig å koke karamellmassen lenge nok. Dersom den ikke får den temperaturen den skal, vil eplene bli klissete og karamellmassen renne utover. Et digitalt termometer er derfor å foretrekke, men om du ikke har et slikt termometer, bruk kuleprøven. Under koking penslet jeg med vann på innsiden av kjelekanten for å få bort eventuelle fastbrente karamellrester. Fastbrent sukker danner krystaller som fort fører til at hele karamellmassen krystalliserer seg og blir kornete. Etter at du er ferdig med å dyppe, heller du restene på en smurt flate. Skjær opp i passe store biter og spis som karameller. Ble det tomt? Her er oppskrift på verdens beste fløtekarameller! |
Martin Langsholt
Det her så veldig godt ut, jeg skal prøve å lage det idag!