Solbærmousse-kake
Solbærkake pyntet med hvit sjokolade
Solbærmousse-kake
Bunn 26 cm: 1. Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt. Avkjøl bunnen, ta den ut av springformen og sett på en justerbar kakering (se bilde) Mousse: 1. Kok solbær og sukker til det er redusert til ca. 1 dl. Avkjøl noe. Hell solbærmoussen i kakeringen og avkjøl minimum 3 timer før servering. |
|
Jeg har klippet istykker en engangs-sprøytepose av plast til denne dekoren. Smelt hvit sjokolade i mikroovn. Kun 15 sekunder av gangen, rør til du har flytende masse. Hell sjokoladen i et papirkremmerhus og sprøyt som vist på bilde. Vri plasten og legg den på et brett som settes i kjøleskap. Resten av den hvite sjokoladen strykes utover plast og settes i kjøleskap – jeg lagde tre slike som vist på siste bildet. (Brytes opp i biter og plasseres rundt kaken) Klikk på bildene for å se de større.
Trill marsipankuler og dypp de i litt vann. Trill i skåler med farget sukker (kjøpt ferdig på boks).
Varm en skarp kniv og skjær rundt kaka for å løsne den fra ringen. Ta av ringen og pynt med glitterkuler, solbær og hvite sjokoladekrøller. Bryt opp hvit sjokolade og sett på rundt kanten.