Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Sol-is (Isparfait med solbær)

Sol-is (Isparfait med solbær)

Picture

Ispairfait smaker aller best når den er litt tint. Her har jeg hatt på ganache og servert det hele med litt ekstra solbær til.
Vanilje-isparfait med solbær

6 eggeplommer
1 dl vann
60 g sukker
1 vaniljestang
5 dl kremfløte
Solbærsyltetøy

Ganache (Kok opp 1 del kremfløte og rør inn 1 del sjokolade)

Visp slapp krem og sett i kjøleskap. Del vaniljestangen i to og skrap ut innholdet. Putt alt i en kjele og kok opp sammen med sukker og vann til halve vannmengden er redusert (den skal være litt sirup-aktig). Avkjøl litt.

Pisk eggeplommene og tilsett sukkerlaken i en stråle (fjern vaniljestangen først). Piske eggedosisen videre til du har en lysegul smet. Bland så sammen eggedosis og krem. Kle en halvannen-liters form med plastfilm og hell isblandingen i. Helt til slutt rører du forsiktig inn 5-6 ss solbærsyltetøy med korte, små bevegelser. Det skal kun bli marmorert.

Parfait-is
Isparfait er iskrem laget av eggedosis og kremfløte, uten bruk av ismaskin. Oppskriften kan benyttes som en grunnoppskrift, og smak tilsettes etter eget ønske (pass bare på at det ikke blir for mye væske). Jeg har valgt å koke en sukkerlake som tilsettes eggeplommene under pisking. Det gjør at eggene starter å koagulere, som igjen gjør at isen ikke vil smelte sammen så fort når den blir satt på bordet. Dersom du ikke vil lage sukkerlake, tilsetter du sukkeret og vaniljen sammen med eggeplommene og pisker det til en eggedosis. Når eggedosis, krem og smak er bladet settes parfaiten i fryseren, helst til dagen etter. Husk at den ikke skal serveres helt stenhard. Den smaker aller, aller best når isen er såpass myk at du kan skjære den uten å bruke krefter.

Hjememlaget Sol-is
I fryseren min har jeg mye godt syltetøy, blant annet en og annen boks merket med «solbær». Det passer ikke særlig på brødskiva (litt for rennende), ei heller så godt i bløtkaker, men til is smaker solbær helt fortreffelig etter min mening. Sol-is er min favoritt i isdisken og består av deilig vaniljeis, et mørkt sjokoladeskall og to dyprøde årer med solbær på hver side av ispinnen.

Denne hjemmelagde utgaven, laget som en iskake, smaker av fløtekrem, ekte vanilje, skikkelig sjokolade og solmodne solbær. En helt uimotståelig kombinasjon!

Picture

Pisk kremen veeldig slapp. Settes kjølig.
Picture

Sukkerlaken skal være som sirup og piskes inn i eggeplommene mens den er varm.
Picture

Det er ikke fullt før det renner over…jeg rørte inn solbærene helt på slutten.

Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Trine
    Svar
    Skrevet på13:28, 27. mai 2013

    nammmmmmmmmmmmmmmm

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på15:06, 27. mai 2013

    Kan underskrive på den kommentaren 🙂

  • mayK
    Svar
    Skrevet på05:24, 6. september 2013

    Helt enig i at solbær og is er er en «match made in heaven»
    Er blitt helt avhengig av hjemmelaget vaniljeiskrem med solbær- rippel 😉 måtte faktisk plante flere solbærbusker i hagen for å dekke behovet…

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på06:39, 6. september 2013

    mayK, da deler vi pasjonen for den deilige solbærsmaken 🙂

  • Reidar Elvik
    Svar
    Skrevet på11:27, 2. september 2021

    Hei, denne oppskriften fungerer bra, jeg lagde multeisparfe,
    12 eggeplommer
    2dl multekraft
    120 gr sukker
    1 liter kremfløt
    1,5 liter multe,kraften var avsilt så de var ganske tørre,smurte seg bra inn i smeten.

    Det var til 10 persomer, skal servereres senere

    multekraft og sukker kokes ned tul sirup, piskes til dosis sammen med eggeplommene, alt blandes og fryses

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...