Din handlekurv er nå tom!
Sol-is (Isparfait med solbær)
Vanilje-isparfait med solbær
6 eggeplommer Ganache (Kok opp 1 del kremfløte og rør inn 1 del sjokolade) Visp slapp krem og sett i kjøleskap. Del vaniljestangen i to og skrap ut innholdet. Putt alt i en kjele og kok opp sammen med sukker og vann til halve vannmengden er redusert (den skal være litt sirup-aktig). Avkjøl litt. Pisk eggeplommene og tilsett sukkerlaken i en stråle (fjern vaniljestangen først). Piske eggedosisen videre til du har en lysegul smet. Bland så sammen eggedosis og krem. Kle en halvannen-liters form med plastfilm og hell isblandingen i. Helt til slutt rører du forsiktig inn 5-6 ss solbærsyltetøy med korte, små bevegelser. Det skal kun bli marmorert.
|
Parfait-is
Isparfait er iskrem laget av eggedosis og kremfløte, uten bruk av ismaskin. Oppskriften kan benyttes som en grunnoppskrift, og smak tilsettes etter eget ønske (pass bare på at det ikke blir for mye væske). Jeg har valgt å koke en sukkerlake som tilsettes eggeplommene under pisking. Det gjør at eggene starter å koagulere, som igjen gjør at isen ikke vil smelte sammen så fort når den blir satt på bordet. Dersom du ikke vil lage sukkerlake, tilsetter du sukkeret og vaniljen sammen med eggeplommene og pisker det til en eggedosis. Når eggedosis, krem og smak er bladet settes parfaiten i fryseren, helst til dagen etter. Husk at den ikke skal serveres helt stenhard. Den smaker aller, aller best når isen er såpass myk at du kan skjære den uten å bruke krefter. Hjememlaget Sol-is Denne hjemmelagde utgaven, laget som en iskake, smaker av fløtekrem, ekte vanilje, skikkelig sjokolade og solmodne solbær. En helt uimotståelig kombinasjon!
|
Trine
nammmmmmmmmmmmmmmm
Konditor-Elin
Kan underskrive på den kommentaren 🙂
mayK
Helt enig i at solbær og is er er en «match made in heaven»
Er blitt helt avhengig av hjemmelaget vaniljeiskrem med solbær- rippel 😉 måtte faktisk plante flere solbærbusker i hagen for å dekke behovet…
Konditor-Elin
mayK, da deler vi pasjonen for den deilige solbærsmaken 🙂
Reidar Elvik
Hei, denne oppskriften fungerer bra, jeg lagde multeisparfe,
12 eggeplommer
2dl multekraft
120 gr sukker
1 liter kremfløt
1,5 liter multe,kraften var avsilt så de var ganske tørre,smurte seg bra inn i smeten.
Det var til 10 persomer, skal servereres senere
multekraft og sukker kokes ned tul sirup, piskes til dosis sammen med eggeplommene, alt blandes og fryses