Din handlekurv er nå tom!
Snurrer med marsipanfyll
Bruk opp marsipanrestene og lag saftige snurrer
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt
1 egg til pensling
Fyll:
120 – 150 g marsipan
60 g sukker
60 g mykt smør
Fyllet blandes sammen med hånden, kna til du har en jevn masse.
Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett lunken melk, (kan godt ha romtemperatur eller kald) og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 10 minutter.
3. Deigen eltes godt (totalt ca. 15-20 minutter) til den er smidig. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4. Sett deigen et lunt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 time) Del deigen i to. Kjevle ut et rektangel og smør på fyllet. Ha litt vann nederst på kanten når du ruller sammen. Bruk en skarp kniv og kutt opp passe store snurrer. Sett på plate kledd med bakepapir. Gjenta med den andre deigdelen.
7. Settes til heving ca. 35-45 minutter til.
8. Pensle med egg og strø evt. på mandelflan. Stekes på 220 grader (over/undervarme) et hakk under midten i 10-12 minutter
|
|
Kari Kjøniksen
De ser helt nydelige ut