Snurrer med marsipanfyll

Snurrer med marsipanfyll

Picture

Bruk opp marsipanrestene og lag saftige snurrer

I går spurte jeg mine følgere på Instagram om tips til gjærbakst jeg kunne bake. Tipsene var mange, men da jeg kikket i skuffen var valget lett. Det måtte bli forslaget til Heidi: snurrer med marsipan(rester)
Grunnoppskrift søt gjærdeig
500 g hvetemel

1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt 

1 egg til pensling

Fyll:
120 – 150 g marsipan 
60 g sukker
60 g mykt smør

Fyllet blandes sammen med hånden, kna til du har en jevn masse. 

Slik maler du kardemomme selv

Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett lunken melk, (kan godt ha romtemperatur eller kald) og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske. 
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 10 minutter. 
3. Deigen eltes godt (totalt ca. 15-20 minutter) til den er smidig. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. 
4. Sett deigen et lunt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 time) Del deigen i to. Kjevle ut et rektangel og smør på fyllet. Ha litt vann nederst på kanten når du ruller sammen. Bruk en skarp kniv og kutt opp passe store snurrer. Sett på plate kledd med bakepapir. Gjenta med den andre deigdelen. 
7.  Settes til heving ca. 35-45 minutter til.
8.  Pensle med egg og strø evt. på mandelflan. Stekes på 220 grader (over/undervarme) et hakk under midten i 10-12 minutter

Picture

Etter heving: Del deigen i to og kjevle ut et rektangel. Fordel fyllet og rull sammen. Kutt i passe store biter og plasser på plate. 
Picture

Sett snurrene til heving. Etter ca. 45 minutter, pensle med egg og strø på mandelflarn (valgfritt) før steiking. Stek på 220 grader til de er gylne
Picture

Nydelige! Spises lune eller putt i fryseren og spar til en annen dag. 
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits