Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Snurrer med marsipanfyll

Snurrer med marsipanfyll

Picture

Bruk opp marsipanrestene og lag saftige snurrer

I går spurte jeg mine følgere på Instagram om tips til gjærbakst jeg kunne bake. Tipsene var mange, men da jeg kikket i skuffen var valget lett. Det måtte bli forslaget til Heidi: snurrer med marsipan(rester)
Grunnoppskrift søt gjærdeig
500 g hvetemel

1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt 

1 egg til pensling

Fyll:
120 – 150 g marsipan 
60 g sukker
60 g mykt smør

Fyllet blandes sammen med hånden, kna til du har en jevn masse. 

Slik maler du kardemomme selv

Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett lunken melk, (kan godt ha romtemperatur eller kald) og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske. 
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 10 minutter. 
3. Deigen eltes godt (totalt ca. 15-20 minutter) til den er smidig. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. 
4. Sett deigen et lunt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 time) Del deigen i to. Kjevle ut et rektangel og smør på fyllet. Ha litt vann nederst på kanten når du ruller sammen. Bruk en skarp kniv og kutt opp passe store snurrer. Sett på plate kledd med bakepapir. Gjenta med den andre deigdelen. 
7.  Settes til heving ca. 35-45 minutter til.
8.  Pensle med egg og strø evt. på mandelflan. Stekes på 220 grader (over/undervarme) et hakk under midten i 10-12 minutter

Picture

Etter heving: Del deigen i to og kjevle ut et rektangel. Fordel fyllet og rull sammen. Kutt i passe store biter og plasser på plate. 
Picture

Sett snurrene til heving. Etter ca. 45 minutter, pensle med egg og strø på mandelflarn (valgfritt) før steiking. Stek på 220 grader til de er gylne
Picture

Nydelige! Spises lune eller putt i fryseren og spar til en annen dag. 
Be the first to write a review
1Kommentar
  • Kari Kjøniksen
    Svar
    Skrevet på14:09, 23. januar 2019

    De ser helt nydelige ut

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...