Bløtkake på null komma svisj

Bløtkake på null komma svisj

Picture

Farsdagskake

3 egg
75 g sukker
75 g mel
3/4 ts bakepulverStekes på 210 grader 5-7 minutter

3 dl kremfløte – tilsatt ca. 3 ss sukker
syltetøy etter eget ønske

Har du ønske om å lage et sukkerbrød i springform finner du det her

Depressiv av REMA-kaker

Andre helg i november. Kropp og kamera skriker etter dagslys. Og jammen er det ikke farsdag. I går satt jeg og bladde i avisen og så en annonse for farsdagskaker på REMA 1000. Og var jeg ikke tynget og november-depressiv fra før, så ble jeg det da. Jeg vet alt om masseproduksjon av kaker til farsdag, og er fullstendig klar over at dekoren må være enkel. Men det jeg så var jo virkelig til å grine av. Derfor bestemte jeg meg for å lage den firkanta lille kaka selv. Enklere går det nemlig ikke an å lage en bløtkake. Det går unna på null-komma-svisj!

Picture

Pisk eggedosis av sukker og egg. Sikt mel og bakepulver og vend forsiktig inn. Grunnen er at du skal bevare flest mulig av luftlommene som er pisket inn i massen. Stryk massen utover på en bakeplate. Stek på 210 grader 5-7 minutter

Picture

Picture

Picture

Bunnen skal være gyllen når den er ferdigstekt.

Picture

Syltetøy, krem, det du (eller kanskje far) liker best puttes i kaka og strykes opp med krem…

Picture

Renskjær kantene og lag 3 like store deler.

Picture

Smelt sjokolade, lage et kremmerhus og sprøyt ut sjokoladesirker på kaka.

Picture

Frøkna får pynte 🙂

Picture

Skilt og hjerter i marsipan.

Picture

Ingen sak å skrive med sjokolade!