Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Bløtkake på null komma svisj

Bløtkake på null komma svisj

Picture

Farsdagskake

3 egg
75 g sukker
75 g mel
3/4 ts bakepulverStekes på 210 grader 5-7 minutter

3 dl kremfløte – tilsatt ca. 3 ss sukker
syltetøy etter eget ønske

Har du ønske om å lage et sukkerbrød i springform finner du det her

Depressiv av REMA-kaker

Andre helg i november. Kropp og kamera skriker etter dagslys. Og jammen er det ikke farsdag. I går satt jeg og bladde i avisen og så en annonse for farsdagskaker på REMA 1000. Og var jeg ikke tynget og november-depressiv fra før, så ble jeg det da. Jeg vet alt om masseproduksjon av kaker til farsdag, og er fullstendig klar over at dekoren må være enkel. Men det jeg så var jo virkelig til å grine av. Derfor bestemte jeg meg for å lage den firkanta lille kaka selv. Enklere går det nemlig ikke an å lage en bløtkake. Det går unna på null-komma-svisj!

Picture

Pisk eggedosis av sukker og egg. Sikt mel og bakepulver og vend forsiktig inn. Grunnen er at du skal bevare flest mulig av luftlommene som er pisket inn i massen. Stryk massen utover på en bakeplate. Stek på 210 grader 5-7 minutter

Picture

Picture

Picture

Bunnen skal være gyllen når den er ferdigstekt.

Picture

Syltetøy, krem, det du (eller kanskje far) liker best puttes i kaka og strykes opp med krem…

Picture

Renskjær kantene og lag 3 like store deler.

Picture

Smelt sjokolade, lage et kremmerhus og sprøyt ut sjokoladesirker på kaka.

Picture

Frøkna får pynte 🙂

Picture

Skilt og hjerter i marsipan.

Picture

Ingen sak å skrive med sjokolade!
Be the first to write a review
3 Kommentarer
  • Skrevet på07:36, 10. november 2012

    Hei!
    Superfin kake!
    Prøver å lage den nå 🙂
    Smaker sikkert nydelig 😀

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på10:20, 10. november 2012

    Vi klarte ikke å vente. Kaka gikk med til formiddagskaffen i dag. Datteren min mente det var lille-Farsdag, så da gjorde det ikke noe 🙂 Og den smakte heeeelt nyyyydelig!

  • Ameneh
    Svar
    Skrevet på10:48, 13. november 2016

    Hei
    Jeg lager denne kake idag det jeg er veldig fornøyd. Tusen takk for alle perfekte oppdaten😊😊

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...