Din handlekurv er nå tom!
Saftig formkake med frukt
Liten langpannekake med aprikos, appelsin og marsipan
I mellomtiden pønsker jeg ut hva du kan tenke deg å lage som påskekos i år. Det kommer flere gode forslag fremover – gled deg! I krem.no-ånd blir det enkelt og godt, slik at du ikke behøver handle inn halve butikken for så å bruke resten av dagen til å bake. Mine kakeforslag fremover er overkommelige. Så kommer det jo noen bakverk innimellom som krever litt mer, men ikke i dag. Dette er nemlig en sånn supersaftig favoritt som går raskt å røre sammen. Jeg rotet litt i bakeskuffen og så hva jeg trengte å bruke opp. En steinhard klump marsipan og en støvete boks med hermetiske fersken? Det kan jo bli til en kjempegod formkake, tenkte jeg.
Marsipanen kan du sløyfe, men da kan du tilsette litt mer sukker (ca. 50 gram). Kaken trenger ca. en halv dl væske, og da valgte jeg å presse en appelsin. Du kan også bruke melk eller sitronsaft om du vil. Har du ikke hermetiske aprikoser kan du bytte det ut med eple, pære, fersken eller annen fast frukt.
Langpannen som er benyttet er 25 x 35 cm. Den er ganske liten, noe som gjør at kaken ikke blir for tykk. Det forhindrer igjen at aprikosene faller til bunns under steking. Bruk gjerne en litt stor springform isteden (27-28 cm eller mer).
220 g smør
220 g hvetemel
150 g sukker
3 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g revet marsipan (kan sløyfes, i så fall tilsett 50 g sukker mer)
1/2 dl appelsinsaft
1 boks hermetiske aprikoser (eller annen fast frukt)
mandelflak
Slik gjør du:
1. Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig.
2. Tilsett egg, rør godt mellom hvert egg.
3. Rør inn revet marsipan.
4. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør såvidt sammen.
5. Ha i appelsinsaft og rør sammen.
6. Hell massen i en liten langpanne kledd med bakepapir (25x 35 cm)
7. Legg på hermetiske aprikos og strø evt over litt mandler.
8. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 35-45 minutter. Bruk en bakepinne, sjekk om det henger deig igjen på den.
|
|
Leena
Kan jeg bruke melk istedenfor appelsinsaft?
Konditor-Elin
Som det står i teksten over – ja, det kan du 😉
Åse Haga
denne kaka var bar så fin
Konditor-Elin
Takk – god er den også 😉