Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Saftig formkake med frukt

Saftig formkake med frukt

Bilde

Liten langpannekake med aprikos, appelsin og marsipan

Det smaker ikke stort hverken av marsipan eller appelsin i denne kaken, men ingrediensene er med på å lage en ekstra saftig og god formkake. Rett og slett en supersaftig formkake med små, hermetiske aprikoser på toppen. Kjenner jeg gleder meg til påske!
​Jeg teller ned til boka min kommer. Og syntes det tar såååå lang tid. Akkurat som jeg syntes det er langt igjen til påske. Men, er det det? Neida, det er bare et par-tre uker unna. Både til påske og til bok kommer! 

I mellomtiden pønsker jeg ut hva du kan tenke deg å lage som påskekos i år. Det kommer flere gode forslag fremover – gled deg! I krem.no-ånd blir det enkelt og godt, slik at du ikke behøver handle inn halve butikken for så å bruke resten av dagen til å bake. Mine kakeforslag fremover er overkommelige. Så kommer det jo noen bakverk innimellom som krever litt mer, men ikke i dag. Dette er nemlig en sånn supersaftig favoritt som går raskt å røre sammen. Jeg rotet litt i bakeskuffen og så hva jeg trengte å bruke opp. En steinhard klump marsipan og en støvete boks med hermetiske fersken? Det kan jo bli til en kjempegod formkake, tenkte jeg. 

Marsipanen kan du sløyfe, men da kan du tilsette litt mer sukker (ca. 50 gram). Kaken trenger ca. en halv dl væske, og da valgte jeg å presse en appelsin. Du kan også bruke melk eller sitronsaft om du vil. Har du ikke hermetiske aprikoser kan du bytte det ut med eple, pære, fersken eller annen fast frukt. 

Langpannen som er benyttet er 25 x 35 cm. Den er ganske liten, noe som gjør at kaken ikke blir for tykk. Det forhindrer igjen at aprikosene faller til bunns under steking. Bruk gjerne en litt stor springform isteden (27-28 cm eller mer). 

Saftig formkake i liten langpanne (25 x 35 cm)
220 g smør
220 g hvetemel
150 g sukker
3 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g revet marsipan (kan sløyfes, i så fall tilsett 50 g sukker mer)
1/2 dl appelsinsaft
1 boks hermetiske aprikoser (eller annen fast frukt)
mandelflak

Slik gjør du:
1. Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig.
2. Tilsett egg, rør godt mellom hvert egg.
3. Rør inn revet marsipan.
4. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør såvidt sammen.
5. Ha i appelsinsaft og rør sammen. 
6. Hell massen i en liten langpanne kledd med bakepapir (25x 35 cm)
7. Legg på hermetiske aprikos og strø evt over litt mandler. 
8. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 35-45 minutter. Bruk en bakepinne, sjekk om det henger deig igjen på den. 

Bilde

Ser du den klumpen øverst til høyre i bildet? Det er marsipanen jeg har brukt. Den var hard som en stein, men kjempefin å bruke for å få en saftig kake. Riv den på det groveste på rivjernet og bland inn i formkakerøra for et saftig resultat. Det er ikke så mye marsipan at det blir massarin, men det gir den saftigheten jeg så gjerne vil ha i en formkake. 
Bilde

Bilde

Innerst i skuffen hadde jeg disse små, søte, hermetiske aprikosene. De passer perfekt til denne litt påskete kaka. Du kan også bruke eple, pære eller fersken. Eller annen fast frukt. Mandelflakene er med på å gi et litt knasende tygg, men kan droppes. 
Bilde

Kaka er stekt nærmere 45 minutter midt i ovnen på 180 grader. Den er akkurat så grunn at aprikosene ikke falt gjennom. Liker 🙂
Bilde

Så ble det litt artistisk oppskjæring i dag, men det gjør du som du vil med. Kaka falt i smak både hos liten og stor. Spesielt det at den hadde aprikos på toppen gjorde at den fikk tommel opp fra alle som smakte. 
Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Leena
    Svar
    Skrevet på09:54, 15. mars 2017

    Kan jeg bruke melk istedenfor appelsinsaft?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:55, 15. mars 2017

      Som det står i teksten over – ja, det kan du 😉

  • Åse Haga
    Svar
    Skrevet på07:48, 16. mars 2017

    denne kaka var bar så fin

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:36, 16. mars 2017

      Takk – god er den også 😉

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Bollefocaccia med ba..

Brune bananer på benken (igjen!) og fryseren er...

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...