Din handlekurv er nå tom!
Juletrifle
Enkel og frisk juledessert laget med bærgele, kakesmuler og vaniljekrem
Geleen kan du godt lage av ferdig pakke om du ikke har saft. Kakesmulene kan være så mangt. Jeg hadde en rest av en mandelbunn som ble smuldret i glassene. Du kan også bruke kakebunn, rullekake, kransekake, tørre julekaker som serina, berlinerkranser, sandkaker eller lignende. Eller kanskje noen pepperkaker? Har du ikke vaniljekrem kan du erstatte den med for eksempel vaniljesaus. Eller bare bruke krem.
Desserten kan lages i en stor bolle eller i porsjonsglass. Husk at geleen trenger tid til å stivne før du fortsetter å legge på nye ingredienser.
ca. 500 g vaniljekrem
ca. 2-3 dl pisket kremfløte
Kakesmuler som for eksempel biter av sukkerbrød, rullekake, mandelbunn, kjeks eller tørre julekaker som serinakaker eller sandkaker
5 dl sterk (solbær) saft. (Smak til med sukker om du vil ha den søtere)
6 plater gelatin
Celementiner i skiver som deles i to.
Slik gjør du:
1. Lag vaniljekrem eller bruk ferdig kjøpt. Velger du å bruke ferdigkjøpt anbefaler jeg å tilsette 2 gode teskjeer med ekte vaniljesukker for en bedre vaniljesmak.
2. Legg gelatin i kaldt vann.
3. Bland ut solbærsaft med vann så den blir litt sterk. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i den varme saften. Hell i porsjonsglass, eller i en serveringsbolle. Settes kjølig i et par-tre timer.
4. Pisk kremfløte.
5. Bland inn vaniljekrem.
6. Ha på litt krem, dryss kakesmuler over geleen, ha på krem og gjenta (om du har stor en stor bolle)
7. Pynt evt. med bær på toppen.
Kan gjøres klart noen timer i forveg, men helst ikke dagen før. Da blir kakesmulene bløte.
|
|