Plommeterte

Plommeterte

En liten påsa med de søteste Victoriaplommer ramlet inn døra, og vips var søndagsdesserten i boks.

Først lagde jeg en mørdeig som jeg la i kjøleskapet et par timer. Her har jeg brukt en form som har løs bunn (20 cm), men det er deig nok til en vanlig terteform på ca.26 cm. Bruk gjerne annen fast frukt dersom du ikke har plommer. Eksempler: epler, aprikos, fersken, nektariner eller liknende. Stekes på 180 – 200 grader i 30-45 minutter. Plommene safter en del, derfor satte jeg på varmluft mot slutten av stekingen og flyttet den ned på nederste rille de siste 10 minuttene.

Picture

Kjevle deigen rett fra kjøleskapet. Da er den enklest å jobbe med.
Picture

Rull den kjevlede deigen over formen.
Picture

Press på kanten og fjern overflødig deig. Mørdeigen kan fint oppbevares i kjøleskap en uke eller to.
Picture

Skjær plommene i 4 slik at det blir fine båter.
Picture

Til slutt strødde jeg på litt brunt sukker for å få en karamellaktig smak.
Picture

Serveres lun med myk krem…mmm.