Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Plommeterte

En liten påsa med de søteste Victoriaplommer ramlet inn døra, og vips var søndagsdesserten i boks.

Først lagde jeg en mørdeig som jeg la i kjøleskapet et par timer. Her har jeg brukt en form som har løs bunn (20 cm), men det er deig nok til en vanlig terteform på ca.26 cm. Bruk gjerne annen fast frukt dersom du ikke har plommer. Eksempler: epler, aprikos, fersken, nektariner eller liknende. Stekes på 180 – 200 grader i 30-45 minutter. Plommene safter en del, derfor satte jeg på varmluft mot slutten av stekingen og flyttet den ned på nederste rille de siste 10 minuttene.

Picture

Kjevle deigen rett fra kjøleskapet. Da er den enklest å jobbe med.
Picture

Rull den kjevlede deigen over formen.
Picture

Press på kanten og fjern overflødig deig. Mørdeigen kan fint oppbevares i kjøleskap en uke eller to.
Picture

Skjær plommene i 4 slik at det blir fine båter.
Picture

Til slutt strødde jeg på litt brunt sukker for å få en karamellaktig smak.
Picture

Serveres lun med myk krem…mmm.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...