Plommeterte

Plommeterte

En liten påsa med de søteste Victoriaplommer ramlet inn døra, og vips var søndagsdesserten i boks.

Først lagde jeg en mørdeig som jeg la i kjøleskapet et par timer. Her har jeg brukt en form som har løs bunn (20 cm), men det er deig nok til en vanlig terteform på ca.26 cm. Bruk gjerne annen fast frukt dersom du ikke har plommer. Eksempler: epler, aprikos, fersken, nektariner eller liknende. Stekes på 180 – 200 grader i 30-45 minutter. Plommene safter en del, derfor satte jeg på varmluft mot slutten av stekingen og flyttet den ned på nederste rille de siste 10 minuttene.

Picture

Kjevle deigen rett fra kjøleskapet. Da er den enklest å jobbe med.
Picture

Rull den kjevlede deigen over formen.
Picture

Press på kanten og fjern overflødig deig. Mørdeigen kan fint oppbevares i kjøleskap en uke eller to.
Picture

Skjær plommene i 4 slik at det blir fine båter.
Picture

Til slutt strødde jeg på litt brunt sukker for å få en karamellaktig smak.
Picture

Serveres lun med myk krem…mmm.
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bollefocaccia med sm..

Dere må ha meg unnskyldt for at jeg...

Sommerfugl-boller

Det er snart skolebrødets dag. I fjor lagde...

Franske makroner med..

Flere har spurt om jeg ikke kan lage...

Myke salatbrød

Brødene kan også brukes som hamburgerbrød. Sommeren spiser...

Cookie-boller

Jeg hadde en cookiedeig i kjøleskapet og hadde...