Nougatsjokolade med knasende mandelflak
Barndomsminner! Små rektangulære biter pakket inn i skinnende sølvpapir. Husker du? Jeg smakte dem første gang hos ei jeg gikk i klasse med på barneskolen. Hennes mamma pakket taxfree-varer på Gardermoen og hadde tilgang på eksotisk godteri og mini-bokser med cola. Sånt gikk det ikke an å få kjøpt på Furuseth.
Wienernougat, het det, men jeg skjønte fort at det ikke hadde noe å gjøre med hverken wienerpølser eller wienerbrød. Det var kvalmende godt. Nougat visste jeg heller ikke helt hva var på den tiden, men det smakte litt som Cuba. Og Cuba kjøpte jeg på Frukten i Storgata på Jessheim hver lørdag. Et par biter var nok. Sånn er det fortsatt, derfor har jeg laget en liten oppskrift. Om du vil ha flere biter er det bare å doble den. Bitene har lavt smeltepunkt og oppbevares best i kjøleskap.
Wienernougat
125 g Nougat
35 g melkesjokolade
25 g mørk sjokolade
50 g ristede mandelflak (legg ut på en bakeplate og sett i varm ovn (180 -200 grader) i 5-10 minutter)
Slik gjør du:
1. Smelt nougat og sjokolade i hver sin bolle, enten over vannbad eller i mikroovn.
2. Bland sjokolade og nougat og tilsett ristede mandelflak.
3. Hell i en form og avkjøl.
4. Skjær i biter og oppbevar kjølig, gjerne i en boks.