Din handlekurv er nå tom!
Adventsnurrer
Saftig gjærbakst med rosiner, mandler, kanel og sukker
550 g hvetemel (ca.10 dl)
100 g sukker (1,1 dl)
1/2 ts kardemomme
100 g smør/margarin
3 1/2 dl melk
50 g gjær
1 egg
Fyll:
ca. 2 dl brunt sukker
100 g smør/margarin
Ca 1 dl hakkede mandler
Kanel og rosiner etter ønske
Ett sammenvispet egg utblandet med vann til pensling
Melis og vann
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til maks fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
2. Tilsett smeltet smør og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til en avlang leiv. Rør sammen sukker og smør og stryk utover deigen. Strø på hakkede mandler, rosiner og kanel.
6. Rull deigen sammen og del den opp i stykker på ca. 3 cm.
7. Snurrene plasseres med litt mellomrom i en langpanne med bakepapir.
8. La bakverket heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann. Strø gjerne litt hakkede mandler på toppen før de går i ovnen.
9. Stekes på 220 grader i 10-15 minutter.
|
|
|
|