Adventsnurrer

Adventsnurrer

Picture

Saftig gjærbakst med rosiner, mandler, kanel og sukker

Om ventetiden blir lang i desember, lag noen deilige snurrer som smaker av jul.
Elins adventsnurrer 

550 g hvetemel (ca.10 dl)
100 g sukker (1,1 dl)
1/2 ts kardemomme
100 g smør/margarin
3 1/2 dl melk
50 g gjær
1 egg

Fyll:
ca. 2 dl brunt sukker
100 g smør/margarin
Ca 1 dl hakkede mandler

Kanel og rosiner etter ønske

Ett sammenvispet egg utblandet med vann til pensling
Melis og vann

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til maks fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
2. Tilsett smeltet smør og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til en avlang leiv. Rør sammen sukker og smør og stryk utover deigen. Strø på hakkede mandler, rosiner og kanel.
6. Rull deigen sammen og del den opp i stykker på ca. 3 cm.
7. Snurrene plasseres med litt mellomrom i en langpanne med bakepapir.
8. La bakverket heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann. Strø gjerne litt hakkede mandler på toppen før de går i ovnen.
9. Stekes på 220 grader i 10-15 minutter.

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig

Picture

Picture

Picture

Picture

Kjevle deigen til en avlang leiv. Smør på fyllet og strø på kanel, hakkede mandler og rosiner etter ønske. Del opp i passe store biter og sett på en plate. Jeg laget mine snurrer i langpanne.

Picture

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits