Din handlekurv er nå tom!
Bløtkake med jordbær og sjokoladedekor
Kaken er laget med sukkerbrød, litt syltetøy, ca. 5 dl kremfløte, jordbær og hvit og mørk sjokolade. Jeg har også brukt en justerbar kakering og noen oppklipte overhead-ark. (Det går fint å benytte en vanlig kakering også)
Slik har ble den satt sammen: Kakeringen er kledt med oppklipte overhead-ark og ringen er tilpasset kakebunnen. Jordbærene legges først i. Husk at du må lage kaken på det fatet du skal servere i fra.
Jeg har skåret bort en cm eller to på den nederste bunnen. Etter at dette er gjort er det opp til deg hva du vil fylle denne kaken med! Noe som hadde smakt fortreffelig er vaniljekrem (oppskrift under grunnoppskrifter). Denne kaka fikk rørt jordbærsyltetøy på bunnen og godt med pisket krem oppå der. Så presset jeg den neste bunnen på (viktig – ellers vil ikke kremen gå helt ut til kantene) Til slutt smurte jeg krem på toppen
|
Til denne kaka har jeg brukt 4 egg og en springform som er 22 cm. Oppskrift på sukkerbrød ligger også under grunnoppskrifter:
Sukkerbrød pr.1 egg: anbefalt mengde egg: Slik gjør du: 3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir. Da blir den lettere å hvelve. Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min. Montering
|
Desiree
Hei, jeg tenkte å endelig våge meg til å lage en bløtkake for første gang i mitt liv (jeg er så redd for å mislykkes, bløtkake er enten det beste i verden eller skikkelig kjipt med tørr og kompakt bunn, og jeg er livredd for at min skal havne i siste kategorien…). skal sies at jeg elsker å bake og pleier å få et greit resultat på andre områder, men den bløtkaketerskelen er sååå høy for meg! Men har stor tro på at jeg skal kunne klare det, med en så skuddsikker oppskrift og fremgangsmåte fra deg. 🙂
Jeg skal ha denne til min datters 1-årsbursdag på søndag, og tenkte å ta en enkel variant à la den du har postet her, men frykter at kremen vil renne helt bort i varmen? Burde jeg ha i litt gelatin? Om ikke annet, i kremen på toppen? Har prøvd å søke litt rundt i oppskriftene dine, men fant ikke noe om dette, kom gjerne med tips om du har noen på lur! På forhånd tusen takk!
Elin Krem.no
Kremen renner ikke bort i varmen dersom du sørger for å oppbevare kaken kjølig frem til den skal serveres. Sett den gjerne i skyggen (om det skal spises ute) og ikke la den bli stående på bordet etter at folk har forsynt seg. Du kan gjerne bruke en stabilisator for å gjøre kremen mer fast (heter Cream fix – pulver som kjøpes i butikker med større utvalg). Ønsker deg lykke til! Lag gjerne kaken dagen før den skal spises, da blir den saftig og god. Lykke til!
Anita Liljedahl
Hei, jeg har fått i oppdrag å lage speider mann kake. Jeg tenkte å bruke en rød krem uten på, i staden for sukkerpasta, som jeg bruker mye ellers. Men de som skal ha kaka, ynskte krem. Har du en som du anbefaller? Det blir sjokolade kake bunn. Har set mange bruker krem med farge i, men tenker det må vere en krem som blir blank og glatt.
Elin Krem.no
Bruk en konsentrert rødfarge. Pulver eller gele.