Bløtkake med jordbær og sjokoladedekor

Bløtkake med jordbær og sjokoladedekor

Kaken er laget med sukkerbrød, litt syltetøy, ca. 5 dl kremfløte, jordbær og hvit og mørk sjokolade. Jeg har også brukt en justerbar kakering og noen oppklipte overhead-ark. (Det går fint å benytte en vanlig kakering også)

Slik har ble den satt sammen:
Etter å ha avkjølt sukkerbrødet delte jeg det i to. Ønsker du en høyere kake deler du sukkerbrødet i tre deler, slik at du får to lag med krem.

Kakeringen er kledt med oppklipte overhead-ark og ringen er tilpasset kakebunnen. Jordbærene legges først i. Husk at du må lage kaken på det fatet du skal servere i fra.
Jeg har skåret bort en cm eller to på den nederste bunnen. Etter at dette er gjort er det opp til deg hva du vil fylle denne kaken med! Noe som hadde smakt fortreffelig er vaniljekrem (oppskrift under grunnoppskrifter). Denne kaka fikk rørt jordbærsyltetøy på bunnen og godt med pisket krem oppå der. Så presset jeg den neste bunnen på (viktig – ellers vil ikke kremen gå helt ut til kantene) Til slutt smurte jeg krem på toppen
Til denne kaka har jeg brukt 4 egg og en springform som er 22 cm. Oppskrift på sukkerbrød ligger også under grunnoppskrifter:

Sukkerbrød
Dette er kanskje det bakverket som bakes oftest, men allikevel- mange strever med å få det til. Med denne oppskriften, tilpasset din kakeform, skulle du ha alle forutsetninger for å lykkes!

pr.1 egg:
ca.25 g sukker
ca.25 g hvetemel
ca 1/4 ts bakepulver

anbefalt mengde egg:
springform 22 cm: 4 egg
springform 24 cm: 5 egg
springform 26 cm: 6 egg
springform 28 cm: 7 egg Merk! Mengden bakepulver må tilpasses (maks 1 1/2 ts på 7 egg)

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.

3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir. Da blir den lettere å hvelve.

Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min.

Montering

Lag sjokoladedekoren ferdig før du begynner å pynte. (Sjokoladedekoren ligger som egen sak)
La kremkaka stå kjølig mest mulig. Når du har all dekor klar – ta kremkaka ut av kjøleskap og fjern kakering. Dra overheadarkene rett opp, slik at kremen blir strøket med oppover. Bruk en palett og finjuster kantene med pisket krem. Smelt sjokolade og ha i et kremmerhus av papir (du finner fremgangsmåte på hvordan dette lages under dekorering/ tips og triks) Skriv ønsket tekst rett på kremen og pynt med sjokoladedekor og jordbær.
Be the first to write a review
4 Kommentarer
 • Desiree
  Svar
  Skrevet på11:45, 18. juni 2020

  Hei, jeg tenkte å endelig våge meg til å lage en bløtkake for første gang i mitt liv (jeg er så redd for å mislykkes, bløtkake er enten det beste i verden eller skikkelig kjipt med tørr og kompakt bunn, og jeg er livredd for at min skal havne i siste kategorien…). skal sies at jeg elsker å bake og pleier å få et greit resultat på andre områder, men den bløtkaketerskelen er sååå høy for meg! Men har stor tro på at jeg skal kunne klare det, med en så skuddsikker oppskrift og fremgangsmåte fra deg. 🙂
  Jeg skal ha denne til min datters 1-årsbursdag på søndag, og tenkte å ta en enkel variant à la den du har postet her, men frykter at kremen vil renne helt bort i varmen? Burde jeg ha i litt gelatin? Om ikke annet, i kremen på toppen? Har prøvd å søke litt rundt i oppskriftene dine, men fant ikke noe om dette, kom gjerne med tips om du har noen på lur! På forhånd tusen takk!

  • Elin Krem.no
   Svar
   Skrevet på14:38, 18. juni 2020

   Kremen renner ikke bort i varmen dersom du sørger for å oppbevare kaken kjølig frem til den skal serveres. Sett den gjerne i skyggen (om det skal spises ute) og ikke la den bli stående på bordet etter at folk har forsynt seg. Du kan gjerne bruke en stabilisator for å gjøre kremen mer fast (heter Cream fix – pulver som kjøpes i butikker med større utvalg). Ønsker deg lykke til! Lag gjerne kaken dagen før den skal spises, da blir den saftig og god. Lykke til!

   • Anita Liljedahl
    Svar
    Skrevet på10:34, 12. januar 2021

    Hei, jeg har fått i oppdrag å lage speider mann kake. Jeg tenkte å bruke en rød krem uten på, i staden for sukkerpasta, som jeg bruker mye ellers. Men de som skal ha kaka, ynskte krem. Har du en som du anbefaller? Det blir sjokolade kake bunn. Har set mange bruker krem med farge i, men tenker det må vere en krem som blir blank og glatt.

    • Elin Krem.no
     Svar
     Skrevet på14:32, 13. januar 2021

     Bruk en konsentrert rødfarge. Pulver eller gele.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...