Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Cremeux

Picture

Silkemyk dessert med sjokolade 

I går fikk det britiske hertugparet servert cremeux til dessert på slottet. Det kan du også lage! 
Verdens beste konditorer lager alle cremeux på sine desserttallerkener. Kort fortalt er det en slags pudding laget med egg, melk, sukker og fløte. Denne er tilsatt sjokolade (av den grunn har jeg droppet sukkeret). De kongelige fikk den med lakris-smak, og da tilsetter man gelatin.

Puddingen støpes ofte i små former, fryses (enklere å håndtere) og anrettes som et av flere elementer på en desserttallerken. Jeg har gjort det litt enklere og laget desserten i glass. Desserten er veldig mektig, så ikke lag for store porsjoner.
(Oppskriften holder til 6-8 porsjoner).

Cremeux med sjokolade
225 g sjokolade
3 dl kremfløte
2 dl melk
4 eggeplommer

Slik gjør du:
1. Varm melk og fløte til kokepunktet.
2. Hell litt av melken over sammenrørte eggeplommer før alt helles tilbake i kjelen.
3. Rør til det tykner (det tar bare et par minutter). Blandingen skal ikke koke!
4. Hell over hakket sjokolade. La stå et par minutter.
5. Rør glatt. Fordel i glass og sett kjølig.
6. Serveres med bær og litt bløtpisket krem.

Tips: For ekstra knas, lag krutonger av sjokoladekake skåret i små terninger. Stekes lett i smør. 

Picture

Picture

 Varm melk og fløte til kokepunktet. Hell litt av melken over sammenrørte eggeplommer før alt helles tilbake i kjelen. Rør til det tykner (det tar bare et par minutter). Blandingen skal ikke koke!
Picture

Picture

Hell over hakket sjokolade. La stå et par minutter. Rør glatt.
Picture

Picture

Fordel i glass og sett kjølig.
Picture

Veeeeldig mektig, så lag små porsjoner og server masse friske bær ved siden. Denne desserten er helt KONGE! 
Picture

Ha en kjempefin helg og kos deg på kongelig vis! 
5 based on 1 reviews
6 Comments
  • Marie
    Svar
    Posted at 17:48, 4. februar 2018

    Hvordan kan jeg lage den med lakris? 🙂

    • KOnditor-Elin
      Svar
      Posted at 10:06, 5. februar 2018

      Du dropper sjokolade, tilsetter lakrissmak i «vaniljesausen» og tilsetter gelatinplater. Har dessverre ikke eksakt oppskrift.

  • Eileen
    Svar
    Posted at 19:02, 6. februar 2018

    Takk for oppskrift! Kan de lages dagen før de skal spises?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 08:51, 7. februar 2018

      Ja, to dager også!

  • Kjersti
    Svar
    Posted at 18:02, 8. mars 2024

    Hvilken sjokolade?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 12:43, 11. mars 2024

      Ta den du har..

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...