Din handlekurv er nå tom!
Cremeux
Silkemyk dessert med sjokolade
Puddingen støpes ofte i små former, fryses (enklere å håndtere) og anrettes som et av flere elementer på en desserttallerken. Jeg har gjort det litt enklere og laget desserten i glass. Desserten er veldig mektig, så ikke lag for store porsjoner.
(Oppskriften holder til 6-8 porsjoner).
Cremeux med sjokolade
225 g sjokolade
3 dl kremfløte
2 dl melk
4 eggeplommer
Slik gjør du:
1. Varm melk og fløte til kokepunktet.
2. Hell litt av melken over sammenrørte eggeplommer før alt helles tilbake i kjelen.
3. Rør til det tykner (det tar bare et par minutter). Blandingen skal ikke koke!
4. Hell over hakket sjokolade. La stå et par minutter.
5. Rør glatt. Fordel i glass og sett kjølig.
6. Serveres med bær og litt bløtpisket krem.
Tips: For ekstra knas, lag krutonger av sjokoladekake skåret i små terninger. Stekes lett i smør.
|
|
Marie
Hvordan kan jeg lage den med lakris? 🙂
KOnditor-Elin
Du dropper sjokolade, tilsetter lakrissmak i «vaniljesausen» og tilsetter gelatinplater. Har dessverre ikke eksakt oppskrift.
Eileen
Takk for oppskrift! Kan de lages dagen før de skal spises?
Konditor-Elin
Ja, to dager også!
Kjersti
Hvilken sjokolade?
Elin Krem.no
Ta den du har..