Cremeux

Cremeux

Picture

Silkemyk dessert med sjokolade 

I går fikk det britiske hertugparet servert cremeux til dessert på slottet. Det kan du også lage! 
Verdens beste konditorer lager alle cremeux på sine desserttallerkener. Kort fortalt er det en slags pudding laget med egg, melk, sukker og fløte. Denne er tilsatt sjokolade (av den grunn har jeg droppet sukkeret). De kongelige fikk den med lakris-smak, og da tilsetter man gelatin.

Puddingen støpes ofte i små former, fryses (enklere å håndtere) og anrettes som et av flere elementer på en desserttallerken. Jeg har gjort det litt enklere og laget desserten i glass. Desserten er veldig mektig, så ikke lag for store porsjoner.
(Oppskriften holder til 6-8 porsjoner).

Cremeux med sjokolade
225 g sjokolade
3 dl kremfløte
2 dl melk
4 eggeplommer

Slik gjør du:
1. Varm melk og fløte til kokepunktet.
2. Hell litt av melken over sammenrørte eggeplommer før alt helles tilbake i kjelen.
3. Rør til det tykner (det tar bare et par minutter). Blandingen skal ikke koke!
4. Hell over hakket sjokolade. La stå et par minutter.
5. Rør glatt. Fordel i glass og sett kjølig.
6. Serveres med bær og litt bløtpisket krem.

Tips: For ekstra knas, lag krutonger av sjokoladekake skåret i små terninger. Stekes lett i smør. 

Picture

Picture

 Varm melk og fløte til kokepunktet. Hell litt av melken over sammenrørte eggeplommer før alt helles tilbake i kjelen. Rør til det tykner (det tar bare et par minutter). Blandingen skal ikke koke!
Picture

Picture

Hell over hakket sjokolade. La stå et par minutter. Rør glatt.
Picture

Picture

Fordel i glass og sett kjølig.
Picture

Veeeeldig mektig, så lag små porsjoner og server masse friske bær ved siden. Denne desserten er helt KONGE! 
Picture

Ha en kjempefin helg og kos deg på kongelig vis! 
4 Kommentarer
  • Marie
    Svar
    Skrevet på17:48, 4. februar 2018

    Hvordan kan jeg lage den med lakris? 🙂

    • KOnditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:06, 5. februar 2018

      Du dropper sjokolade, tilsetter lakrissmak i «vaniljesausen» og tilsetter gelatinplater. Har dessverre ikke eksakt oppskrift.

  • Eileen
    Svar
    Skrevet på19:02, 6. februar 2018

    Takk for oppskrift! Kan de lages dagen før de skal spises?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:51, 7. februar 2018

      Ja, to dager også!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits