Silkemjuk kremdessert
Desserten skal være mjuk i konsistens, og ikke like fast som pudding. Derfor er det viktig å ta de små formene ut av ovnen på riktig tidspunkt. Brukte kokende vann i langpanna, og da tok det 20-25 minutter til formene var «woblete» i miten. Men det så mener jeg å si: den er fast, men du ser den har litt skjelving i midten når du tar den ut. (Den ene hvite formen er litt tykkere og trengte ca. 30 minutter). Lages gjerne en dag før de skal spises (eller la stå i kjøleskap 3-4 timer så de «setter» seg).
Brukte demerarasukker for å lage en tynt lag med karamell på toppen. Kjøp en liten brenner, da har du best kontroll, eventuelt kan du sette formene under en grill (har ikke forsøkt dette selv).
5 eggeplommer
75 g sukker
1/2 vaniljestang
3 dl kremfløte
1 dl melk
Slik gjør du:
1. Pisk sammen egg og sukker med en visp.
2. Varm fløte og melk til kokepunktet (med vaniljestangen + vaniljefrø).
3. Hell den varme melken i bollen med egg og sukker. Pisk sammen og hell alt gjennom en sikt.
4. Sett ildfaste former i en langpanne. Hell eggeblandingen i formene.
5. Sett langpanna i ovnen og hell i kokende vann til ca. midt på formene.
6. La stå til de er «woblete» i midten 160 grader ca. 20-30 minutter (avhenger av størrelse på former).
7. Avkjøles i kjøleskap (gjerne til dagen etter).
8. Strø på demerarasukker (eller vanlig sukker), brenn av med en brenner og server.
|
|