Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Brownie i paiform

Brownie i paiform

Picture

Heia Ipswipsj

I dag lagde jeg en fotballrund kake til ære for alle dere som fra i morgen av melder dere ut av denne verden og forsvinner inn i VM-bobla. Jeg kan lite om fotball og har bare vært på et par fotballkamper i mitt liv. Men jeg har sett Ipswich på hjemmebane! Eller Ipswipsj, som noen sa da jeg var liten. 

Mitt forhold til fotball er begredelig, for å si det sånn. Jeg har ingen favoritt-lag, heier nesten alltid på et underdog-land når det er VM og EM, uten at jeg helt gidder å engasjere meg. Men jeg har vært på en engelsk fotballkamp! Sjømannspresten i London kjørte nesten tre timer for å se favorittlaget sitt, og jeg ble med. I stiv kuling og isende kulde sto jeg sammen med den gale sjømannspresten og skreik «Blue army! Blue army!». Så nevner vi ikke de andre sangene jeg lærte. Fotball-sanger skal visst inneholde litt obskøne ord. Men gjett om jeg ble overrasket over hvor utrolig flinke hooligansen var til å synge. Du snakker om mannskor. Heia Ipswipsj!

Jeg er ikke blank, altså. Er det et stort mesterskap på gang så kan jeg som regel minste felles multiplum om land, spillere og korrupte FIFA-pamper. Jeg bodde i London da EM i 96 ble arrangert, og «alle» forventet at England skulle ta seieren. Det engelske stoltheten fikk seg enda en knekk. «30 years of hurt» ble bare forlenget for vertsnasjonen. Selv gikk jeg rundt og nynnet på fotball-låta «Football’s coming home», hvor jeg helt frem til i dag trodde de sang «Three lines on a shirt». Well, det er visst noe med tre løver på brystet. Kremt.

Fotball-VM interesserer meg ikke stort, men det er ikke så mye som skal til før jeg plutselig sitter der – mutters alene, vel og merke. Og får sympati for et eller annet lag. For ti år siden satt jeg høygravid og stuck i en sofa. Med tre kanaler. Da så jeg alt av EM-kamper på TV. Wayne Rooney imponerte meg stort! Haha – tenk at jeg husker. Siste semifinale gikk på en torsdag, fredag morgen fødte jeg, og søndag kveld var jeg hjemme igjen og så finalen mellom Hellas og Portugal. Kunne jo ikke gå glipp av en eneste kamp. 

Til deg som «mister» mannen (eller kona) en måneds tid fremover – baker du denne vil han/henne garantert bli fristet til å se bort fra skjermen et øyeblikk eller fem. 


Brownie-kake

40 g kakao
50 g smør
100 g sjokolade
1/2 dl nøytral olje
4 egg
350 g sukker
2 ts vaniljesukker
170 g hvetemel

60 g sjokolade
60 g valnøtter

Picture

Smelt sammen kakao, smør og hakket sjokolade. Rør til du har en glatt blanding. Tilsett olje og rør inn ett og ett egg (helst romtemperert) . Bland inn sukker og til slutt hvetemel og vaniljesukker. Rør til du har en klumpfri blanding, men ikke rør for mye. 
 
Hell i en smurt paiform ca. 24 cm. Bruk gjerne en springform om du ikke har en paiform. Dryss på hakket sjokolade og valnøtter. 

Stekes på 180 grader i ca. 30 minutter.  Serveres gjerne lun med litt vispet krem til. 

Holder seg saftig og god leeeeeenge. 

Picture

Be the first to write a review
1Kommentar
  • Ingrid E
    Svar
    Skrevet på12:39, 22. juni 2014

    Den her var utrolig god! Ny favoritt 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...