Cappuccinokake

Cappuccinokake

Bilde

Glutenfri kaffe(is)kake 

Knallgod, glutenfri kaffekake, som jeg syntes smaker best som iskake. Men enkle grep vil den ikke renne bort (slik min gjorde).
Her kommer en klassiker som engang fantes på de gamle krem.no sidene. Det var lenge siden jeg hadde laget den – så lenge at det gikk aldeles galt da den skulle fotograferes. Gjorde noen endringer i oppskriften for å forenkle den, med det resultat at den smeltet rett foran øynene mine.

Dermed har jeg tilføyd et par gelatinplater i oppskriften, slik at du slipper å oppleve det samme. 

Bunnen er enkel – bare kna inn eggehvitene i (romtemperert) ferdigkjøpt kransekakemasse for hånd og fordel massen i en springform va. 24 cm. Jeg steker den på høy varme for å få skorpe utenpå og en myk kjerne inni – ca. 10-15 minutter. Husk at bunnen må være helt kald før du heller kremen i.

For å få en god kaffesmak trengs skikkelig krutt. Det holder ikke å tilsette et par skjeer traktekaffe. Da smaker det ingen ting. Jeg pleier å røre ut 3 ts pulverkaffe (eller espressopulver) i en halv (liten) kopp med kokende vann. Ta 2-3 ss av denne kaffen. (Om kaffen har blitt for kald for deg, varm den i en mikro eller rett i en kjele, slik at gelatinen smelter skikkelig). 

​Sett kaken i fryseren med det samme den er ferdig. Ta den opp når den er frosset til og pynt ferdig – eller pynt den rett før den skal på bordet.  (hvordan du lager kakaobønner i marsipan ser du litt lenger ned på siden) 

Til slutt: Om du ikke bryr deg om at kaken kanskje smelter etter en tid på bordet, så kan du gjerne droppe gelatinplatene. Det er opp til deg! 

Cappuccino-kake
Bunn
400 g kransekakemasse
2 eggehviter

Krem:
2 eggeplommer
70 g melis
100 g sjokolade
2-3 ss kruttsterk kaffe (bruk gjerne 3 ts god pulverkaffe til 1/2 kopp kokende vann)
3 dl kremfløte
2 blader gelatin

ca. 100 g marsipan tilsatt 2 ts kruttsterk kaffe til marsipanbønner
​litt kakao til pynt 

Slik gjør du:
1. Bland kransekakemasse og eggehvite. Jeg knadde det sammen for hånd. 
2. Ha blandingen i en springform kledd med bakepapir (ca. 24 cm stor)
3. Stekes på 210 grader i ca. 15 minutter. Sett kjølig.
4. Pisk kremfløten til slapp krem.
5. Pisk eggedosis av eggeplomme og melis. Bruk en håndmikser.
6. Hakk sjokolade og smelt den over vannbad eller i en mikroovn. Bland sjokoladen med eggedosisen. 
6. Legg 2 blader gelatin i kaldt vann og la dem ligge i 5-10 minutter.
7. Lag kruttsterk kaffe og smelt gelatinen i kaffen, ha den i eggedosis-blandingen. 
8. Tilsett den bløte kremen. Vend alt sammen med en slikkepott.
9. Hell kremen i den HELT avkjølte formen. Sett formen i fryseren. 

Ta kaken ut av fryseren, fjern ringen og papiret under og sett på fat. Dryss på kakao på kanten og legg evt. på noen mokkabønner. Server!

Bilde

Bilde

Kna sammen kransekakedeig og eggehvite med hendene. Helles over i en springform kledd med bakepapir ca. 24 cm.  Stekes på 210 grader ca. 15 minutter. 
Bilde

Bilde

Til pynt har jeg laget kaffebønner i marsipan. 100 g marsipan er tilsatt 2 ts kruttsterk kaffe og knadd sammen med melis. Rull små kuler som du klemmer litt avlange. Lag et lite hakk med kniv.  La bønnene tørke uten innpakking. 
Bilde

Så rakk jeg å ta ETT blide før kaka så ut som et vrak (fordi den smeltet foran øynene mine). Alle disse små marsipanbønnene bestemte seg kollektivt for å forlate kaka…haha, det var jo helt komisk.  Av den grunn har jeg tilsatt 2 plater gelatin i oppskriften, så du skal slippe å oppleve det samme som meg.
Be the first to write a review
4 Kommentarer
 • Hilde
  Svar
  Skrevet på11:51, 27. april 2017

  Rekner med at du ikke hadde gelantin kremen på di kake som var årsaken til at marsipanen valgte å forlate kaka. Om du hadde hatt litt mørk sjokolade kunne du ha dyppa marsipanbønnene i sjokolade før du la dei på kaka. Marsipanbønnene minner meg litt om kaffebønner

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på11:55, 27. april 2017

   Nei, det er ikke gelatin i kremen på min kake. Derfor skled alle bønnene av (når kremen smeltet) Marsipanen behøver ikke å festes med sjokolade – når kaken er fryst (og med gelatin i kremen) vil de ikke falle av 🙂

 • Hilde
  Svar
  Skrevet på15:50, 27. april 2017

  Mente at en kunne dyppe marsipanbønnene i sjokolade, slik at det hadde sett ut ut som sjokolademarsipanmokkabønner. Da må en jo ha nontemp/temperert skokolade til å dyppe i.

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på17:48, 27. april 2017

   Skjønner! Godt forslag!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...