Din handlekurv er nå tom!
Champagnefromasj
Nyttårsdessert laget av sprudlevann
2 dl Champagne eller musserende vin
½ vaniljestang
6 ss sukker
1 ½ ss sitronsaft
4 eggeplommer
4 plater gelatin
1/3 l kremfløte
2 kurver jordbær
Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i kalde vann.
2. Kok opp champagne, sitronsaft og sukker. Del den halve vaniljestangen, skrap ut frøene og ha i kjelen. La fosskoke i ca. 5 minutter.
3. Trekk av platen og la stå i 5 minutter.
4. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør inn.
5. Pisk eggeplommene med en håndvisp eller en miksmaster mens du heller i sukker/vin-blandingen.
6. Sil blandingen og sett i kjøleskap i ca.Sil blandingen og sett i kjøleskap i ca. 30- minutter til en time (rør innimellom). (Den skal være litt tykk når den blandes med kremen). (Rør innimellom).
7. Pisk kremfløtene til slapp krem og bland inn den helt avkjølte blandingen.
8. Champagnekremen helles i porsjonsglass eller i en bolle. Server med friske jordbær.
2 eggehviter
130 g finkornet sukker eller melis
Slik lager du marengs:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret mot slutten av piskingen.
3. Ha marengsen i en sprøytepose med tyll (sprøytetupp) og lag små pikekyss.
4. Settes i ovnen på 50 grader på varmluft 4-6 timer (til de er tørre) Kan gjerne stå i ovnen enda lengre.
|
|
Findus
Ser helt uimotståelig ut, Elin! Kan fromasjen gjøres klar dagen i forveien?
Konditor-Elin
Jada, disse kan du lage dagen før. Bare pass på å legge på den friske frukten rett før servering.
Lise
Nå har jeg satt dessertskålene med champagnefromasjen i kjøleskapet. Bør de dekkes til når de skal stå helt til i morgen kveld?
Konditor-Elin
Ja, det ville jeg ha gjort Lise!
Lise
Tusen takk for svar😄! Har allerede prøvesmakt, og dette lover veldig godt.
Hildur
Fikk ikke dette til. Prøvde å lage til 3. Champagne blandingen ble redusert til nesten ingen ting etter fem minutters fosskoking og med 2plater gelatin i, ble eggeblandingen tilslutt bare en klump og umulig å få fordelt i kremen. Skal det virkelig vere 2 plater gelatin til 1 dl champagne?
Konditor-Elin
Hei Hildur. Det er veldig vanskelig å lage denne porsjonen særlig mindre enn den opprinnelige. Det er ikke meningen at den egg/vin-blandingen skal bli stiv, bare litt tyktflytende. Gelatinmengde er basert på egg+væskemengde blandet med ferdigpisket krem.
Findus
Denne oppskriften burde ha kommet med en advarsel: Én munnfull og du er hekta! Det kom ukontrollerte obskøne lyder da jeg slikket vispen… Den doble porsjonen forsvant i 11 personer til bords. Ren nytelse for både øyne og gane. Tusen takk, Elin!
Konditor-Elin
Haha, det gleder meg å høre Findus!
Bjørg
Hei, kan man doble denne oppskriften? Da tenker jeg spesielt på gelatinmengden.
Konditor-Elin
Ja! Skal du doble en oppskrift med gelatin skal gelatinmengden også dobles.
Vivi Ann Eide
Hei, kan denne Champagnefromasjen lages to dager før?
Konditor-Elin
Ja, den kan den, bare pass på å pakke den inn så den ikke tørker i kjøleskapet.
Robert
Hei! Blir den såpass fast i konsistensen at man kan bruke den i en kake, eller bør man tilsette mer gelatin for å få den fast nok? Tenker som en moussekake med en eller annen bunn.
Elin Krem.no
Jeg ville nok dratt på med mer gelatin. Den er ikke særlig fast.