Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Champagnefromasj

Champagnefromasj

Picture

Nyttårsdessert laget av sprudlevann

Årets siste dag nærmer seg og som den dessertelskeren jeg er blir ikke nyttårskvelden helt komplett uten en knallgod avslutning på måltidet. 
I fjor lagde jeg en hvit sjokolademousse med knallfylt krønsj, men i år går jeg rett og slett for champagne og jordbær. Kombinasjonen er en klassiker, så gjenstår det å se om du liker den som dessert? Smaken tiltaler nok mest den voksne skare, men all alkohol kokes bort, så barna kan også smake. Godt nyttår!

Picture

Champagnebavaroise (champagnefromasj) 6-8 personer
2 dl Champagne eller musserende vin
½ vaniljestang
6 ss sukker
1 ½ ss sitronsaft
4 eggeplommer
4 plater gelatin
1/3 l kremfløte

2 kurver jordbær 

Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i kalde vann.
2. Kok opp champagne, sitronsaft og sukker. Del den halve vaniljestangen, skrap ut frøene og ha i kjelen. La fosskoke i ca. 5 minutter.
3. Trekk av platen og la stå i 5 minutter. 
4. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør inn.
5. Pisk eggeplommene med en håndvisp eller en miksmaster mens du heller i sukker/vin-blandingen.
6. Sil blandingen og sett i kjøleskap i ca.Sil blandingen og sett i kjøleskap i ca. 30- minutter til en time (rør innimellom). (Den skal være litt tykk når den blandes med kremen). (Rør innimellom). 
7. Pisk kremfløtene til slapp krem og bland inn den helt avkjølte blandingen.
8. Champagnekremen helles i porsjonsglass eller i en bolle.  Server med friske jordbær. 


Marengs
2 eggehviter
130 g finkornet sukker eller melis

Slik lager du marengs:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.

2. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret mot slutten av piskingen. 
3. Ha marengsen i en sprøytepose med tyll (sprøytetupp) og lag små pikekyss.
4. Settes i ovnen på 50 grader på varmluft 4-6 timer (til de er tørre) Kan gjerne stå i ovnen enda lengre.

Picture

Be the first to write a review
15 Kommentarer
  • Findus
    Svar
    Skrevet på01:47, 30. desember 2014

    Ser helt uimotståelig ut, Elin! Kan fromasjen gjøres klar dagen i forveien?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på02:00, 30. desember 2014

      Jada, disse kan du lage dagen før. Bare pass på å legge på den friske frukten rett før servering.

  • Lise
    Svar
    Skrevet på09:41, 30. desember 2014

    Nå har jeg satt dessertskålene med champagnefromasjen i kjøleskapet. Bør de dekkes til når de skal stå helt til i morgen kveld?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:47, 30. desember 2014

      Ja, det ville jeg ha gjort Lise!

      • Lise
        Svar
        Skrevet på15:34, 30. desember 2014

        Tusen takk for svar😄! Har allerede prøvesmakt, og dette lover veldig godt.

  • Hildur
    Svar
    Skrevet på02:56, 31. desember 2014

    Fikk ikke dette til. Prøvde å lage til 3. Champagne blandingen ble redusert til nesten ingen ting etter fem minutters fosskoking og med 2plater gelatin i, ble eggeblandingen tilslutt bare en klump og umulig å få fordelt i kremen. Skal det virkelig vere 2 plater gelatin til 1 dl champagne?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på04:24, 31. desember 2014

      Hei Hildur. Det er veldig vanskelig å lage denne porsjonen særlig mindre enn den opprinnelige. Det er ikke meningen at den egg/vin-blandingen skal bli stiv, bare litt tyktflytende. Gelatinmengde er basert på egg+væskemengde blandet med ferdigpisket krem.

  • Findus
    Svar
    Skrevet på01:05, 25. januar 2015

    Denne oppskriften burde ha kommet med en advarsel: Én munnfull og du er hekta! Det kom ukontrollerte obskøne lyder da jeg slikket vispen… Den doble porsjonen forsvant i 11 personer til bords. Ren nytelse for både øyne og gane. Tusen takk, Elin!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:31, 25. januar 2015

      Haha, det gleder meg å høre Findus!

  • Bjørg
    Svar
    Skrevet på10:17, 30. desember 2015

    Hei, kan man doble denne oppskriften? Da tenker jeg spesielt på gelatinmengden.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:22, 30. desember 2015

      Ja! Skal du doble en oppskrift med gelatin skal gelatinmengden også dobles.

  • Skrevet på10:40, 13. desember 2016

    Hei, kan denne Champagnefromasjen lages to dager før?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:11, 13. desember 2016

      Ja, den kan den, bare pass på å pakke den inn så den ikke tørker i kjøleskapet.

  • Robert
    Svar
    Skrevet på21:51, 11. desember 2022

    Hei! Blir den såpass fast i konsistensen at man kan bruke den i en kake, eller bør man tilsette mer gelatin for å få den fast nok? Tenker som en moussekake med en eller annen bunn.

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på07:55, 12. desember 2022

      Jeg ville nok dratt på med mer gelatin. Den er ikke særlig fast.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...