Clafoutis

Clafoutis

Picture

Picture

Picture

Fransk pudding-dessert for late dessertelskere 

Vanskelig navn, men enkel og smellgod dessert! I denne lune vaniljepuddingen bruker man oftest kirsebær, men du kan gjerne bruke annen frukt og bær også. Jeg hadde noen plommer og det funka fint.  Litt «messy» å spise, ja, men smaken er det ingenting å si på. Kan også spises kald.
Clafoutis

Plommer eller kirsebær

1.5 dl fløte
1 dl melk
30 g hvetemel
100 g lyst brunt sukker (eller annet brunt sukker, eller det sukkeret du har)
3 ss smeltet smør
1 egg
2 eggeplommer
2 ts ekte vaniljesukker eller frø fra 1/2 vaniljestang

Stekes ca.170 grader i 35-45 minutter

Slik gjør du:
1. Smør forma godt med smør.
2. Rens frukten, fjern steiner og legg i en ildfast form ca. 25 cm.
3. Smelt smør og bland alle ingrediensene sammen og kjør glatt med en stavmikser, evt bruk en ballongvisp.
4. Hell blandingen over bærene og sett i ovnen. 

Stekes til fyllet er stivnet. 

Jeg liker den litt bløte pudding-konsistensen denne desserten har og valgte å bruke lite mel i min oppskrift, men om du ønsker en fastere, mer kake-aktig konsistens kan du tilsette dobbelt så mye mel. Desserten spises helst lun, jeg spiste den med litt vanilje-is ved siden av. 

Kanskje ikke den desserten som ser best ut når den kommer ut av ovnen, men DEN VAR FANTASTISK GOD!

Picture

Fransk pannekake? Tja. Jeg liker heller å kalle det pudding. Dryss gjerne over litt melis før servering.
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Vil du ha et pepperk..

I fjor, rett før jul vant jeg en...

Pepperkakeskåler

Reklame. I samarbeid med Anthon Berg har jeg...

Julekjeks til ost

Blåmuggost med pepperkake er blitt en kjent julekombo....

Budapestrull

Til helgen skal far hylles, og vil du...

Frokostbrød tangzho..

Frokostbrød med valmuefrø er noe mange kjenner fra...