Clafoutis

Clafoutis

Picture

Picture

Picture

Fransk pudding-dessert for late dessertelskere 

Vanskelig navn, men enkel og smellgod dessert! I denne lune vaniljepuddingen bruker man oftest kirsebær, men du kan gjerne bruke annen frukt og bær også. Jeg hadde noen plommer og det funka fint.  Litt «messy» å spise, ja, men smaken er det ingenting å si på. Kan også spises kald.
Clafoutis

Plommer eller kirsebær

1.5 dl fløte
1 dl melk
30 g hvetemel
100 g lyst brunt sukker (eller annet brunt sukker, eller det sukkeret du har)
3 ss smeltet smør
1 egg
2 eggeplommer
2 ts ekte vaniljesukker eller frø fra 1/2 vaniljestang

Stekes ca.170 grader i 35-45 minutter

Slik gjør du:
1. Smør forma godt med smør.
2. Rens frukten, fjern steiner og legg i en ildfast form ca. 25 cm.
3. Smelt smør og bland alle ingrediensene sammen og kjør glatt med en stavmikser, evt bruk en ballongvisp.
4. Hell blandingen over bærene og sett i ovnen. 

Stekes til fyllet er stivnet. 

Jeg liker den litt bløte pudding-konsistensen denne desserten har og valgte å bruke lite mel i min oppskrift, men om du ønsker en fastere, mer kake-aktig konsistens kan du tilsette dobbelt så mye mel. Desserten spises helst lun, jeg spiste den med litt vanilje-is ved siden av. 

Kanskje ikke den desserten som ser best ut når den kommer ut av ovnen, men DEN VAR FANTASTISK GOD!

Picture

Fransk pannekake? Tja. Jeg liker heller å kalle det pudding. Dryss gjerne over litt melis før servering.
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Halvgrove pestosnurr..

Sommer og varme er synonymt med lite matlyst...

Sitronboller

Sitronboller! Bare fordi jeg har tyta øra dine...

Skolebrød - mini

Hver siste fredag før skoleslutt har det blitt...

Formkake med rabarbr..

Flere har spurt etter en formkake som kan...

Pizza og pavlova lag..

Reklame. Hurra! Wilfa har kommet med en ny...