Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Delfiakake

Tradisjonsrik fettbombe 

Det blir ikke jul uten Delfiakake. Eller forresten, jo – det blir jo det. Det blir jul, selv uten snø, uten ribbe, juletre, julemusikk og Delfiakake. Du må bare se det for deg. For jul er minner. Og i min bunke av juleminner fra barndommens snøfylte juledager ligger en mektig, kjeksfylt Delfiakake med geletopper strødd på toppen.
Og det er dit vi vil, er det ikke? Tilbake til #denfølelsen. Til barndommens jul. Derfor havner denne fettbomba i kjøleskapet mitt hvert eneste år. En smakfull stemnings-skaper som henter minnene frem. Nytes helst i små doser (så varer den kanskje hele julen). 

Syntes selv at jeg er ganske så strukturert, men av en eller grunn ender jeg opp med å lage én siste sort på morgenen eller formiddagen på selveste julaften. Joda, da står jeg, gjerne i morgenkåpa og lager Delfiakake. Jeg tar rett og slett litt lett på det med denne digre konfekt-dingsen. Men ikke misforstå, PER-kjeksen og Delfiafettet har stått i skapet siden slutten av november, i frykt for at det kan bli utsolgt. Det har jo hendt, mener jeg. I år klarte jeg heldigvis å få kaken ferdig før julaften. I år blir det sofaliv og «Tre nøtter til Askepott», vel vitende om at enda en stemningsskaper allerede står i kjøleskapet :) 

Delfiakake består av eggedosis, kaffe, fett og sjokolade. Noen har marsipanbiter i, noen litt mindre kjeks enn meg, men dette er smak og behag. Det du må tenke på er å jobbe raskt. Derfor har jeg ikke ett eneste bilde av selve tilblivelsen av denne juleklassikeren. Det må gå fort, hvis ikke stivner sjokolademassen før du får lagt på en eneste kjeks. 

Oppskriften er tatt rett fra Delfiafett-pakken:

Delfiakake

250 g sjokolade (jeg bruker mørk)
4 ss sterk kaffe
1 pk kokosfett (Delfiafett)
2 egg
2-3 ss sukker
1/2 pk Per kjeks (eller annen søt kjeks)
Evt marsipan
1 pose Geletopper til pynt

Slik gjør du:
1. Kle en 1 liters brødform med matpapir, alufolie eller gladpack.
2. Smelt sjokolade sammen med kaffe i mikroovn eller over vannbad (ikke rør for mye i sjokoladen)
3. Smelt delfiafett. Det skal være helt smeltet og litt varmt
4. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bruk helst romtempererte egg.
5. Bland sjokolade i eggedosisen.
6. Tilsett smeltet fett litt etter litt. 
7. Fordeles lagvis i formen med kjeks. 
8. Strø på geletopper til slutt og sett kjølig. 


Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Ann Kathrin
    Svar
    Skrevet på10:45, 26. desember 2013

    Hei. Jeg har sett igjennom en del av juleoppskriftene dine og dette synes jeg er en veldig veldig fin samling oppkrifter! Og vakre bilder også. Kjempegodt jobba 🙂 Har du en julekakebok som kan kjøpes? 🙂
    Du er flink 🙂 Ønsker deg en riktig fin romjul 🙂

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på14:30, 26. desember 2013

    Tusen, tusen takk for kommentaren Ann Kathrin. Jeg har dessverre ingen kokebok å vise til, men lager gjerne en om et forlag skulle ringe! Takk igjen for skryt – you made my day 🙂

  • Målfrid
    Svar
    Skrevet på01:56, 22. desember 2014

    Denne oppskriften bruker jeg også, står jo bakpå Delfiapakken. Jeg bruker den helst til risboller. Siden det er barn ( i alle aldre ) i hus og de ikke liker kaffe, bruker jeg halvparten lys kokesjokolade og bytter ut 4 ss kaffe med 2 ss melk og 2 ss appelsinjuice.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på04:11, 22. desember 2014

      Ja, jeg bruker også denne til risboller. Veldig gode tips, tusen takk Målfrid!

  • Skrevet på19:25, 8. desember 2016

    Hei Elin. Har du en bra oppskrift på vørtekake/brød og julekake? Karamell oppskriften var fantastisk😃

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på23:13, 8. desember 2016

      Hei Nora! Dårlig med vørtekake…men søker du på julebrød eller julekake øverst på siden får du frem oppskrift. Så bra du likte karamellene 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...