Din handlekurv er nå tom!
Elins oreokake
Oreokake er blitt en klassiker på mange festbord, og her får du min versjon. Den er ikke veldig ulik de andre du kjenner, men jeg har valgt å lage en lett ganache som sjokoladekrem. Det er den samme kremen jeg bruker til Sarah Bernhardt. Vanligvis lar jeg en ganache stå i kjøleskapet minmum 4 timer, men det funket å la den avkjøle en times tid og så piske den opp. Det er ikke verdens tykkeste lag med sjokoladekrem, men som nevnt – jeg er redd for at det skal bli for mektig og derfor mener jeg det holder med et litt tynt lag.
Tidligere har jeg laget en ostekake med oreo som er mindre søt enn denne.
Kaken måtte bakes to ganger. Første utgave ble laget med lite sukker i kremene, men det smakte rett og slett veldig lite. Dette er en kake som skal være mektig og for at det skal smake skikkelig av ostekrem og av oreo må det sukker til. Det er imidlertid en fin balansegang, for det skal jo ikke bli for søtt heller.
Jeg lagde kaka rett på et fat som man kan spenne på en springform (jeg satte på en justerbar kakering). Lager du kaka i en springform – legg et bakepapir i bunnen og la den stå i kjøleskapet til dagen etter. Da vil bunnen ha stivnet helt sånn at du kan du dra av papiret under og sette den over på fat. Alternativt kan du sette en springform rett på fatet du skal servere kaka på.
Dette er en kake som kan lages ferdig og fryses halvferdig. Kremfløte og hakket kjeks legges på før den skal serveres.
Totalt til denne kaken kjøpte jeg 2 x 3 dl kremfløte og 3 pakker oreokjeks. Vil du ha mer kjeks i kremen må du ha 4 pakker totalt.
Elins oreokake (22-23 cm)
Sjokoladekrem:
75 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte
Bunn:
300 g oreokjeks
100 g smør/ margarin
Ostekrem med oreo:
200 g nøytral kremost
120 g melis
1 ss sitronsaft
1.5 dl kremfløte
5 stk oreokjeks, grovhakket
Topping:
2 dl kremfløte
1.5 ss sukker
hakket oreo – bruk resten av pakken (ca. 9-10 stk)
Sjokoladeganache
25 g hakket mørk sjokolade
2-3 ss kremfløte ( eller mer)
Slik gjør du:
1. Start med å lage sjokoladekremen. Varm kremfløte til kokepunktet. Hell den over finhakket sjokolade. La stå et par minutter før den røres glatt. Bruk gjerne stavmikser. Settes kjølig i minimum 1 time.
2. Knus 300 g oreokjeks, enten med en kjevle i en pose eller i en food processor. Det kan godt være litt grove biter, men ikke for grovt. Da vil ikke bunnen henge sammen.
3. Bland med smeltet smør/margarin og fordel ut i en form ca. 22-23 cm (se tips til form/fat i teksten over). Ikke klem smulene for hardt sammen, da blir bunnen veldig hard. Sett kjølig.
4. Lag ostekremen ved å piske sammen nøytral kremost, melis og sitronsaft. Bløtpisk 1.5 dl kremfløte og vend inn. Rør inn hakket oreo til slutt. Smør kremen ut i formen så det blir en jevn overflate.
5. Pisk opp sjokoladefløten, den må være helt kald og ha stått minst en time kjølig. Den blir veldig fort til krem, pass på at du ikke overpisker. Blir den overpisket? Bruk en varm kniv og smør den ut i formen, oppå ostekremen.
6. Til slutt bløtpiskes 2 dl kremfløte med sukker. Stryk den ut på toppen. Dryss på grovhakket oreokjeks.
7. Om du ønsker litt ekstra sjokoladesmak på toppen, lag en ganache ved å smelte sammen 25 g sjokolade og 2-3 ss fløte. Bruk mikroovn eller sett en glassbolle over vannbad. Sett den kjølig til den tykner litt. Bruk en skje å dra striper over oreokjeksen, eller gjør som meg og ha ganachen i en sprøytepose av papir.
8. Oppbevares kjølig. Kaken kan lages dagen før. Du kan godt lage en halvferdig kake og fryse i god tid før selskap (pisk kremfløte og legg på kjeks før servering).
Elizabeth Nyheim
Nydelig kake, men ønsker å bake i 26 form. Hvordan vil du gange denne opp da ?
Også ellers i kakeboka di, ønsker jeg å øke opp til 26 form, hvordan beregner jeg da det jeg øker ? Tusen takk 🙂
Elin Krem.no
Jeg ville doblet oppskriftene.
Keth Helen
Tusen takk for vidunderlig oppskrift🥰
Elin Krem.no
Bare hyggelig!