Oreo-ostekake

Oreo-ostekake

Det nærmer seg farsdag og jeg har kaka jeg veit far liker! Oreo-ostekake er en enkel kake å dra sammen, men dere som kjenner meg veit at jeg ikke er overbegeistret, ettersom sånne kaker ofte blir overmektige. Denne har jeg forsøkt å gjøre litt mindre søt. Jeg håper den faller i smak!

Husk at du selv bestemmer hvor søtt eller hvor syrlig kremen skal være, jeg liker ikke at den er så veldig søt. Liker du det mer søtt, tilsett mer melis. Jeg har kun brukt 10 stk kjeks i kremen, kanskje du vil ha mer? Smak deg frem. Det er sånn nye favoritter oppstår.

Denne kaken kan godt spises alene eller serveres med litt bær til.

Oreo-ostekake (ca. 22 cm form)
Bunn
250 g digestivekjeks (eller bruk oreo, gjende eller bixit)
100 g smeltet smør

Krem:
3 dl kremfløte
400 g nøytral kremost (for eksempel Philadelphia)
150 g melis
3-4 ss sitronsaft
3 ts vaniljesukker
10 stk oreokjeks, grovhakket (eller mer om du liker det)

Pynt:
3-4 stk Oreokjeks delt i 4 biter
20 g smeltet mørk sjokolade

Slik gjør du:
1. Finknus kjeks enten ved å putte kjeksen i en pose og dælje løs med en kjevle, eller putt kjeksen i en foodprocessor. Tilsett smeltet smør og klem smulene ut i en 22 cm form, gjerne rett på fatet kaken skal serveres. Sett kjølig.
2. Pisk kremfløten til slapp krem og sett kjølig.
3. Pisk sammen kremost, sitronsaft, vaniljesukker og melis.
4. Tilsett bløtpisket kremfløte.
5. Vend inn grovhakket Oreokjeks.
6. Ha kremen i formen og stryk den ut så du får en glatt overflate.
7. La den stå i kjøleskap en time eller to, eller til dagen etter.
8. Dra en varm kniv langs kanten av ringen, dra den rett opp.
9. Smelt sjokolade over vannbad eller i en mikrobølgeovn. Ha i en sprøytepose og lag et mønster på kaken.
10. Sag kjeks i fire med en sagekniv. Legg på kjeks på kaken.

Start med å lage bunnen. Jeg knuste kjeks, blandet med smør og klemte den ut …
…i en ring som er plassert på fatet kaken skal serveres. Ikke klem for hardt, da blir bunnen veldig hard.
Hakk oreo.
Pisk melis, sitron, vaniljesukker og ost.
Tilsett bløtpisket kremfløte.
Vend inn hakket oreo.
Fordel kremen i formen. Sett kjølig et par timer.
Del kjeksen i biter.
Smelt sjokolade og ha i en sprøytepose.
Lag et mønster.
Marker biter med en varm kniv.
Sett på biter av kjeks.
2 Kommentarer
  • Elizabeth Nyheim
    Svar
    Skrevet på16:35, 4. november 2021

    Hei.hvordan ville du ganget den opp til en 26 cm form? Og er det ikke behov for gelatin eller gele i massen for å få den stiv? Ønsker å dele opp kaken i 12 biter for selvbetjening😊

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Lakrisfudge

Om jeg liker lakris? Ja, det gjør jeg!...

Bordkort i pepperkak..

Spiselige bordkort er alltid gøy, og å lage...

Snømann-makroner

Snømannen Kalle er en makron fylt med hvit...

Peppernøtter

  Jeg liker godt at peppernøttene er sprø...

Biscotti med kardemo..

Jeg har etter hvert fått et lite knippe...