Enkel smuldrepai med blåbær

Enkel smuldrepai med blåbær

Picture

Så godt – så enkelt

Smuldrepai er kanskje verdens enkleste dessert å lage. Du behøver ingen kjøkkenredskaper, bortsett fra en vekt, en bolle og en ildfast form ca. 20-24 cm. Toppingen blandes sammen med fingrene og skal være helt smulete. 

Har du lyst på litt ekstra smak kan du tilsette 1 ts kanel og noen hakkede mandler eller nøtter. Jeg har sukret blåbærene i forma litt, men det er en smakssak. 

Tilsett så mye sukker du tror dine bær trenger. Du kan lage smuldrepai med en drøss andre typer frukt og bær, gjerne i kombinasjon. Her er noen eksempler: solbær, rabarbra, epler, pærer, kirsebær, bjørnebær, stikkelsbær, plommer, fersken eller nektariner.


Bruk den forma du har og stek til toppingen er gyllen. Serveres med is, vaniljesaus eller skyr/ kesam for et magrere alternativ. 

Picture

I forma:
300- 350 g blåbær
30-50 g sukker

Smuldretopp:
100 g hvetemel
75 g smør
50 g havregryn
100 g demerarasukker

Slik gjør du:
1. Bland sammen sukker, havregryn og mel. 
2. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt. 
3. Ha bærene i en form, strø på sukker. Dryss smuldredeigen over. Stekes på 180 -200 grader i ca. 30 minutter til toppingen har en gyllen farge. 

Picture

Picture

Be the first to write a review
13 Kommentarer
  • Cathrine
    Svar
    Skrevet på16:39, 23. august 2014

    Brukte oppskriften, men byttet ut blåbær med norske epler tilsatt litt kanel. Smakte fortreffelig 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på17:08, 23. august 2014

      Åh, det fikk jeg også lyst på! Fikk tak i noen norske epler i dag – tror det blir dessert i morgen 🙂 Takk for tips Cathrine!

  • Marte
    Svar
    Skrevet på07:52, 22. april 2015

    Jeg prøvde ei lignende oppskrift, men brukte rabarbra – kjempegodt med vanilieis eller krem 🙂 Der er ikke så lenge til rabarbraen dukker opp igjen 🙂

    • Krem-Elin
      Svar
      Skrevet på08:05, 22. april 2015

      Kjempegodt, Marte! Har laget en oppskrift på smuldrepai med rabarbra også jeg, bare søk på rabarbra øverst til høyre på siden 😉

  • Marita
    Svar
    Skrevet på09:42, 20. juni 2016

    Hvor stor er forma du bruker ca.? 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:19, 20. juni 2016

      Den er 20 cm 🙂

      • Marita
        Svar
        Skrevet på13:28, 20. juni 2016

        Supert! Takk for svar 🙂

        • Solvor
          Svar
          Skrevet på20:27, 16. desember 2023

          Takk for flott oppskrift ,det er denne jeg pleier å bruke!
          Kan denne fryses etter at den er stekt? (Med villbringebær) 😊

  • Bente
    Svar
    Skrevet på21:19, 2. august 2016

    Testet denne nå med bringebær og hageblåbær. Nam! Og så enkelt!

  • Skrevet på21:15, 22. desember 2016

    Kan man bruke vanlig sukker i stede for demerarasukker?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:06, 22. desember 2016

      Ja, går fint.

  • Ann Arnesen
    Svar
    Skrevet på12:54, 20. februar 2018

    Hei. Kan man bruke blåbær syltetsy istede ?🙂

    • Konditor-elin
      Svar
      Skrevet på20:23, 20. februar 2018

      Ja, om du bruker hjemmelaget syltetøy? Nei hvis det er et kjøpesyltetøy, det vil brenne seg fast i formen.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...