Enkel smuldrepai med blåbær

Enkel smuldrepai med blåbær

Picture

Så godt – så enkelt

Smuldrepai er kanskje verdens enkleste dessert å lage. Du behøver ingen kjøkkenredskaper, bortsett fra en vekt, en bolle og en ildfast form ca. 20-24 cm. Toppingen blandes sammen med fingrene og skal være helt smulete. 

Har du lyst på litt ekstra smak kan du tilsette 1 ts kanel og noen hakkede mandler eller nøtter. Jeg har sukret blåbærene i forma litt, men det er en smakssak. 

Tilsett så mye sukker du tror dine bær trenger. Du kan lage smuldrepai med en drøss andre typer frukt og bær, gjerne i kombinasjon. Her er noen eksempler: solbær, rabarbra, epler, pærer, kirsebær, bjørnebær, stikkelsbær, plommer, fersken eller nektariner.


Bruk den forma du har og stek til toppingen er gyllen. Serveres med is, vaniljesaus eller skyr/ kesam for et magrere alternativ. 

Picture

I forma:
300- 350 g blåbær
30-50 g sukker

Smuldretopp:
100 g hvetemel
75 g smør
50 g havregryn
100 g demerarasukker

Slik gjør du:
1. Bland sammen sukker, havregryn og mel. 
2. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt. 
3. Ha bærene i en form, strø på sukker. Dryss smuldredeigen over. Stekes på 180 -200 grader i ca. 30 minutter til toppingen har en gyllen farge. 

Picture

Picture

Be the first to write a review
13 Kommentarer
  • Cathrine
    Svar
    Skrevet på16:39, 23. august 2014

    Brukte oppskriften, men byttet ut blåbær med norske epler tilsatt litt kanel. Smakte fortreffelig 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på17:08, 23. august 2014

      Åh, det fikk jeg også lyst på! Fikk tak i noen norske epler i dag – tror det blir dessert i morgen 🙂 Takk for tips Cathrine!

  • Marte
    Svar
    Skrevet på07:52, 22. april 2015

    Jeg prøvde ei lignende oppskrift, men brukte rabarbra – kjempegodt med vanilieis eller krem 🙂 Der er ikke så lenge til rabarbraen dukker opp igjen 🙂

    • Krem-Elin
      Svar
      Skrevet på08:05, 22. april 2015

      Kjempegodt, Marte! Har laget en oppskrift på smuldrepai med rabarbra også jeg, bare søk på rabarbra øverst til høyre på siden 😉

  • Marita
    Svar
    Skrevet på09:42, 20. juni 2016

    Hvor stor er forma du bruker ca.? 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:19, 20. juni 2016

      Den er 20 cm 🙂

      • Marita
        Svar
        Skrevet på13:28, 20. juni 2016

        Supert! Takk for svar 🙂

        • Solvor
          Svar
          Skrevet på20:27, 16. desember 2023

          Takk for flott oppskrift ,det er denne jeg pleier å bruke!
          Kan denne fryses etter at den er stekt? (Med villbringebær) 😊

  • Bente
    Svar
    Skrevet på21:19, 2. august 2016

    Testet denne nå med bringebær og hageblåbær. Nam! Og så enkelt!

  • Skrevet på21:15, 22. desember 2016

    Kan man bruke vanlig sukker i stede for demerarasukker?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:06, 22. desember 2016

      Ja, går fint.

  • Ann Arnesen
    Svar
    Skrevet på12:54, 20. februar 2018

    Hei. Kan man bruke blåbær syltetsy istede ?🙂

    • Konditor-elin
      Svar
      Skrevet på20:23, 20. februar 2018

      Ja, om du bruker hjemmelaget syltetøy? Nei hvis det er et kjøpesyltetøy, det vil brenne seg fast i formen.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...