Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Eplegalette

Picture

Verdens enkleste eplekake? 

Har du mørdeig og epler (eller annen fast frukt), har du dessert.

Jeg fant høstepler på butikken og visste straks hva jeg ville lage. Hjemme lå det nemlig mørdeig i kjøleskapet. Galette (som betyr flat, rund kake) er lettvint, enkelt og veldig, veldig godt. Kaken spises helst lun, med is, krem eller vaniljesaus. Egner seg ikke særlig godt for frysing.  

Eplegalette

mørdeig:
50 g melis
100 g Margarin/ Smør
150 Hvetemel
1 egg

3 epler
3 ts kanel
3 ss brunt sukker + litt ekstra sukker på toppen før steking
evt. 10 hakkede mandler

Slik gjør du:
1. Rør sammen de romtempererte ingrediensene til en mørdeig, bruk gjerne hendene. Pakk inn deigen og legg den i kjøleskapet en halv time. 
2. Skrell epler og skjær i litt tynne biter. Vend bitene sammen i en bolle med kanel og sukker. 
3. Kjevle deigen til en runding (ca. 1.5 mm) på et bakepapir. Om du syntes det er vanskelig, legg et bakepapir over deigen mens du kjevler. 
4. Fordel eplebitene på deigen (la væsken fra eplene bli igjen i bollen). Ikke legg eplebitene helt ut imot kanten, la det vær en klaring på ca. 3-4 cm. 
5. Klem kanten på deigen inn mot midten. Ha på litt hakkede mandler om det ønskes, og pensle kanten med egg (kan sløyfes).
6. Stek på 200 grader, nederste rille, til kaken er gyllen (30-40 minutter)  

Picture

Picture

Kjevle deigen på et bakepapir, legg på epler. 
Picture

Picture

Klem deigen inn mot midten, ha på hakkede mandler og strø med brunt sukker. Pensle kantene med egg.  
Picture

Stekes på 200 grader, nederste rille, til kaken er gyllen (30-40 min). Spises helst litt lun, gjerne med is, vaniljesaus eller krem. 
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Astrid Salvesen
    Svar
    Skrevet på20:19, 7. oktober 2020

    Tenker denne kan lages som porsjoner. Hvor mange av denne oppskriften?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på17:33, 8. oktober 2020

      Det avhenger av hvor store du lager dem, men rundt 4-5 stk vil jeg tippe går fint å få til.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...