Eplegalette

Eplegalette

Picture

Verdens enkleste eplekake? 

Har du mørdeig og epler (eller annen fast frukt), har du dessert.

Jeg fant høstepler på butikken og visste straks hva jeg ville lage. Hjemme lå det nemlig mørdeig i kjøleskapet. Galette (som betyr flat, rund kake) er lettvint, enkelt og veldig, veldig godt. Kaken spises helst lun, med is, krem eller vaniljesaus. Egner seg ikke særlig godt for frysing.  

Eplegalette

mørdeig:
50 g melis
100 g Margarin/ Smør
150 Hvetemel
1 egg

3 epler
3 ts kanel
3 ss brunt sukker + litt ekstra sukker på toppen før steking
evt. 10 hakkede mandler

Slik gjør du:
1. Rør sammen de romtempererte ingrediensene til en mørdeig, bruk gjerne hendene. Pakk inn deigen og legg den i kjøleskapet en halv time. 
2. Skrell epler og skjær i litt tynne biter. Vend bitene sammen i en bolle med kanel og sukker. 
3. Kjevle deigen til en runding (ca. 1.5 mm) på et bakepapir. Om du syntes det er vanskelig, legg et bakepapir over deigen mens du kjevler. 
4. Fordel eplebitene på deigen (la væsken fra eplene bli igjen i bollen). Ikke legg eplebitene helt ut imot kanten, la det vær en klaring på ca. 3-4 cm. 
5. Klem kanten på deigen inn mot midten. Ha på litt hakkede mandler om det ønskes, og pensle kanten med egg (kan sløyfes).
6. Stek på 200 grader, nederste rille, til kaken er gyllen (30-40 minutter)  

Picture

Picture

Kjevle deigen på et bakepapir, legg på epler. 
Picture

Picture

Klem deigen inn mot midten, ha på hakkede mandler og strø med brunt sukker. Pensle kantene med egg.  
Picture

Stekes på 200 grader, nederste rille, til kaken er gyllen (30-40 min). Spises helst litt lun, gjerne med is, vaniljesaus eller krem. 
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits