Eplemuffins

Eplemuffins

Picture

Deilige mini-eplekaker

Eplebiter i saftig kake servert med is eller krem….mmmm. En av krem.no’s aller mest populære oppskrifter!
Eplemuffins
180 g sukker
180 g smør/ margarin
180 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
3 epler i små terninger

Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt. Massen fordeles i ca. 12 store muffinsformer. Fyll formene nesten opp og dytt i eplebiter, så mange du klarer. Dryss på kanel og sukker på toppen før du setter de midt i ovene på ca. 180 grader. Trenger 25 -35 minutter, av og til litt lenger.

Picture Picture

For å forhindre at eplene blir brune etter at de er skrelt pleier jeg å legge bitene i en bolle med vann tilsatt litt sitronsaft. Sitron på flaske funker også!

Picture Picture
29 Kommentarer
  • Skrevet på09:56, 24. september 2012

    Bra blogg, Elin!
    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no
    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [æ] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  • Den glade konditor
    Svar
    Skrevet på10:17, 24. september 2012

    Hurra! Og takk for det 🙂 Kremhilsen til alle VGs lesere. Velkommen skal dere være alle sammen!

  • Ida
    Svar
    Skrevet på14:36, 24. september 2012

    Går rett i favorittbokmerka! 🙂

    • Konditoren
      Svar
      Skrevet på15:20, 24. september 2012

      Takker for det! Det blir mye å glede seg til fremover:)

  • Kari
    Svar
    Skrevet på01:07, 25. september 2012

    Disse så veldig gode ut. Finnes det en glutenfri variant?

    • Konditoren
      Svar
      Skrevet på05:05, 25. september 2012

      Hei Kari. Jeg er ikke så god på glutenfrie varianter, men har klart å skaffe deg en glutenfri muffinsoppskrift:
      2 egg 2dl sukker 125g margarin 1,5 dl melk 4,5 dl semper glutenfri mix (eller noe annet glutenfritt ) 2ts bakepulver 1 ts vaniljesukker og 1,5 dl bringebær (eller annen frukt ) 200grader i 20 min.

    • Marianne
      Svar
      Skrevet på18:55, 10. oktober 2015

      Glutenfrie muffins: fulgte original oppskrift, men erstattet hvetemelet med samme mengde glutenfritt mel: Schar’s Mix C – Mix Patisserie. Kjempegode eplemuffins!

  • Maren
    Svar
    Skrevet på01:19, 25. september 2012

    Fin side! 😀

    • Konditoren
      Svar
      Skrevet på05:06, 25. september 2012

      Tusen takk 🙂

  • Ann-Christin
    Svar
    Skrevet på08:52, 25. september 2012

    Hei. De så skikkelig gode ut men er det en grunn til at du ikke blander eplebitene rett i røra?

    • Konditoren
      Svar
      Skrevet på13:09, 25. september 2012

      Det går helt fint an å blande de inn i røra også. Det er vel bare det estestiske det går på…at det ser fint ut med små eplebiter med et dryss av kanel og sukker på toppen 🙂

  • Lill-Marita Walstad
    Svar
    Skrevet på09:57, 25. september 2012

    Lagde disse nå nettopp og de ble så gode 🙂
    Smeltet i munnen!

    • Konditoren
      Svar
      Skrevet på10:58, 25. september 2012

      Mmmm, det er virkelig gode, ja 🙂

  • Neda Alaei
    Svar
    Skrevet på15:03, 25. september 2012

    Den her oppskriften var enkel og god! Glemte melka, men det ble kjempegodt for det 🙂 Takk!

  • OmpaKaiiizer
    Svar
    Skrevet på05:17, 29. september 2012

    Hvilken type epler eller farge foretrekker du i disse muffinsene?

    • Konditoren
      Svar
      Skrevet på06:29, 29. september 2012

      Alle typer «faste» epler kan brukes. Jeg har her benyttet både røde og grønne (norske) epler.

  • Heidi A. Aasli
    Svar
    Skrevet på07:17, 7. oktober 2012

    Serverte nettopp disse ute i dokkestua der besteforeldrene kom på kaffe til veslefrøkna:-) Ble så gode og smakte ekstra godt ute når de er varme. Kan anbefale å servere dem med vaniljesaus på asjetten og spise dem med skje…

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på07:33, 7. oktober 2012

    Åh, hørtes virkelig koselig ut, Heidi! Dette er jo perfekt dokkestuemat 🙂

  • Maritha
    Svar
    Skrevet på09:18, 16. oktober 2012

    Kan disse fryses?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:10, 16. oktober 2012

      Ja, det kan de. Tin de gjerne opp under svak varme i ovnen (50-100 grader)

  • Skrevet på12:11, 17. januar 2013

    Hei kul oppskrift digger den

  • Marina
    Svar
    Skrevet på05:26, 1. august 2013

    Hei, har laget muffinsene – de var rett og slett himmelske! Tusen hjertelig takk for oppskriften og for siden! 🙂
    Jeg lurer på om det går an å lage eplekake utifra samme oppskriften, eller må det noen modifikasjoner til?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på05:36, 1. august 2013

      Hei Marina. Jeg elsker også disse! Du kan fint lage denne oppskriften som eplekake, det eneste du må justere er kanskje steketiden. Denne er ganske «pakket» med eplebiter (noe som gjør den så god) og derfor trenger den litt ekstra tid i ovnen. Oppskriften vil nok passe best til en 24 eller 26 cm form, og steketiden – tja…minimum 45 minutter, kanskje lenger.

  • Ellen
    Svar
    Skrevet på08:46, 7. oktober 2013

    Heia.Ser at du bruker store former på disse muffinsene,går det ann å bruke små? eller blir det for smått? Ellers ser de fantastisk herlige ut,disse skal jeg prøve:)

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på09:13, 7. oktober 2013

    Har brukt helt «vanlige» muffinsformer her, Ellen, men du kan gjerne bruke enda mindre former. Pass bare på å kutte eplebitene i mini-størrelse. De blir sikkert helt super-søte både å se på og å spise 🙂

  • Lina
    Svar
    Skrevet på15:47, 20. oktober 2013

    Kjeeeeempegode =) Takk for deling!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på01:45, 21. oktober 2013

      Værsågod Lina 🙂

  • Hanne
    Svar
    Skrevet på00:04, 6. november 2014

    Hei disse så gode ut 😉 Står i ovnen nå! Blir servert i Kantina her jeg jobber 😉

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på00:34, 6. november 2014

      Så heldige de er da!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits