Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Epleterter

Picture

Kansende sprø tertewienerbrød, eller epleterter om du vil. Ypperlig til dessert. Spises samme dag som de er stekt.

Epleterter av restedeig

Ferdigkjøpt butterdeig ligger alltid i fryseren min, og de siste par dagene har jeg bakt litt forskjellig av denne deigen. Men så var det restedeigen, da… 
Ikke kast det, for avskjær fra butterdeig kan du bruke til mye godt. For eksempel epleterter. Disse kan serveres lune med krem eller is, eller bare spises som tertewienerbrød til kaffen.

For at rutene ikke skal puffe seg så voldsomt opp i ovnen må du sørge for å kna i stykker noe av deiglagene. Kna derfor hele plater og rester godt sammen. La deigen hvile og kjevle ut en tynn leiv. 

Kjevle ut deigen ca. 2 mm tykk og skjær i ruter. Skrell epler og skjær de i tynne skiver. Legg terterutene over på en bakeplate, og legg på epleskiver. Strø på kanel og sukker. 

Stekes på 220 grader i ca. 15 minutter

Picture

Kjevle deigen 2 mm tynn og lag ruter.
Picture

Legg over på bakeplate før du legger på epler, kanel og sukker.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...