Fastelavnsstang

Fastelavnsstang

Bilde

Latmannsvariant av boller med krem

Enklere å lage, enklere å dele og enklere å spise. Dette er min latmannsversjon av boller med krem. 
I en uke nå har jeg hatt krembollebonanza på Facobook og Instagram, for snart er dagen her. Den herrrrlige boller-med-krem-dagen. Jeg har laget boller, ring, horn tidligere og nå -en  fastelavnsstang. Med kremdott. 

Deigen gir deg fire stenger (hvert deigemne veier da ca. 250 g), men jeg trengte bare to og lagde vridde stenger av de to siste

Enkelt og lettvint. Man skjærer den i biter så enkelt som bare det. ​Faktisk er den lettere å spise også. Med eller uten skje. 

Fastelavnsstang
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt 

Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Forslag til fyll:
Syltetøy
Vaniljekrem 
Kremfløte (til to stenger trenger du ca. 1/3 (liten kartong) kremfløte)

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett lunken melk og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske. 
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 5-6 minutter. 
3. Deigen eltes godt (totalt ca. 10 minutter) til den er smidig. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker “kort” når du drar i den, elt deigen videre. 
4. Sett deigen et lunt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 time). Kutt opp i deigemner på ca. 250 gram (du får 4 stk). Rull til pølser som kjevles tynne. De skal være ca. en halv cm i tykkelse. Legg de flatklemte stengene på en plate kledd med bakepapir. 
7. Settes til heving ca. 35-45 minutter til. (Putt gjerne i en pose)
8. Stekes på 220 grader (over/undervarme) 7-10 minutter.
9. Avkjøl. Skjær eller klipp ut trekanter (ca. 5 per stang). Fyll hullet med ønsket syltetøy. Fyll på med vaniljekrem eller pisket krem. 

Bilde

Etter heving deles deigen i 4 emner (a 250gram) og rulles til pølser. Kjevle til flate stenger på ca. en halv cm. Settes så til heving igjen. 
Bilde

Stekes på 220 grader i 10 minutter. Akjøl før du tar en skarp kniv eller en saks og lager trekanter. Ha syltetøy eller vaniljekrem i hullet. Pisk kremfløte. 
Bilde

Tyt krem fra en sprøytepose med tyll (eller bruk en skje). Legg på “lokket” og dryss over melis. Skjær i biter og server!  
Bilde

Lettvint å dele, lettvint å spise. Og ikke minst – super duper godt! 
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits