Flettebakst del to

Flettebakst del to

Jeg elsker (vridd) deig

I dag har jeg prøvd meg litt på das flechten igjen. Den første flettebaksten min ble lagt ut på VGs matsatsing godt.no for et par uker siden, og den ble superpopulær! Jeg har sagt det før og sier det igjen: Det er en ny baketrend på gang!
Fikk litt dårlig tid i dag, så jeg fikk ikke laget det jeg hadde tenkt, men lagde en laaang flette med 6. I tillegg ble det et par flettehorn. Oppskriften jeg har brukt finner du her. Vil du jeg skal lage mer flettebakst? Legg igjen en kommentar da vel! 

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Du kan bruke både salt og søt deig når du skal lage disse flettene. Jeg valgte å forme dem som horn. 
Å flette med seks er nesten like enkelt som å flette med tre. Start ytterst og legg annenhver inn i midten. Pass på at du ikke drar for mye i deigen når du fletter. 
Denne penslet jeg med et egg utblandet med vann før jeg strødde på perlesukker og mandelflak. Ser det ikke godt ut? (Det var det også)
3 Comments
  • Maja
    Reply
    Posted at 13:02, 26. October 2013

    Nå er jeg her å blar i oppskriftene dine igjen. 🙂 Jeg skal ha med kake på jobben på mandag (ei som har bursdag) Men så fikk jeg lyst å ha med en slik flette. Hvordan burde jeg gjøre det for at det skal smake godt/nybakt når jeg må bake på søndag for å ta med på mandag? Fryse å så tine? Hmmm… kansje jeg må satse på en firkløverkake???

  • Konditor-Elin
    Reply
    Posted at 17:20, 26. October 2013

    Hei Maja! Lag på søndag, legg i ovnen på 100 grader i 5-10 på minutter på mandag morgen, ha på melis – og det smaker som nystekt! Ellers pleier jeg alltid å legge gjærbakst i fryseren samme dag det er stekt. Tiner i ovnen på samme måte (dog litt lenger tid og med varmluft på) og har på melis rett før det skal spises.

  • Maja
    Reply
    Posted at 07:38, 27. October 2013

    Takk, takk!

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits