Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Hjemmelagde kolibriegg

Hjemmelagde kolibriegg

Marsipan med sjokolade og tutti-frutti

Påskemarsipan kan kjøpes i poser, men visste du hvor enkelt det er å lage selv? 
Litt klin må du regne med, men fordelen er at det er du som får slikke bollen til slutt. Skal du først lage påskegodis selv, velg en marsipan med god kvalitet. De billigste variantene koster kun en tier, men består for det meste av sukker. Marsipan som inneholde ca. 50% mandler gir en god smak av marsipankonfekt. 

Jeg persolig foretrekker å bruke kjøpemarsipan, men om du heller vil lage marsipanen selv, bruk like deler av skåldete mandler og melis (for eksempel 150g av hver). Males sammen i en foodprosessor. Bland inn 1-2 eggehviter til du har ønsket konsistens. Pakk godt inn og legg i kjøleskap. 

Marsipaneggene bør ikke være for store, da blir det fort mektig. Selve egg-formen får du ved først å trille en kule. Kulen legges i nederste del av håndflaten. Bruk begge hendene og rull at og frem slik at den får en eggform. Om du ikke har farget strøssel kan du rulle egg og stenger i hva annet du måtte ha av kakepynt i skapet. 

Kolibri-egg
400 g marsipan (helst 50% mandler)
100 g sjokolade
Farget kake-strøssel
Gul farge

Slik gjør du:
1. Tilsett gul farge i marsipanen og kna den godt sammen. Bruk litt melis om det blir klissete.
2. Lag små egg (40 gram) av halvparten.
3. Trill en pølse (ca 1 cm tykk) av resten og del opp i biter på 4-5 cm.
4. Smelt sjokolade i vannbad eller i mikro-ovn (15 sekunders intervaller – rør i mellom hver gang)
5. Gni inn håndflaten med sjokolade og rull eggene i hendene. Legg over i farget strøssel og vend til egget er helt dekket. Gjør det samme med marsipanstengene.
6. Sett i kjøleskap så det får stivne. 

Be the first to write a review
8 Kommentarer
  • Marianne
    Svar
    Skrevet på09:21, 14. april 2014

    Først og fremst takk for all inspirasjon og lærdom som du deler med en hobbybaker som meg:)))) Lurer på hvilken kjøpemarsipan du kjøper og hvor du får tak i den gode uten bare sukker?
    God påske!

  • elin
    Svar
    Skrevet på11:00, 14. april 2014

    Jeg kjøper marsipan i daglivarehandelen fra Odense marsipan, lilla pakke 🙂 Den inneholder 50% mandler

    • Marianne
      Svar
      Skrevet på01:34, 15. april 2014

      Tusen takk.
      God påske.

  • Skrevet på08:20, 16. april 2014

    Jeg har lagd kolibriegg-pops og marsipanfigurer inspirert av deg.

    • Marsipan-Elin
      Svar
      Skrevet på12:36, 16. april 2014

      Så gøy Vigdis! Så det på instagram 🙂

  • catrin
    Svar
    Skrevet på01:51, 21. april 2014

    Elin, skal jeg ta sjokolade i hendene? Hva mener du.. Skal jeg ikke rulle marsipanen rett i sjokoladen?
    Vi skal lage etterpå nemlig!! Gleder meg!

    • Påske-Elin
      Svar
      Skrevet på03:42, 21. april 2014

      Kjære Catrin – ja, jeg klinte litt i hendene, men det kan du velge selv. Hvis du vil kan du bare dyppe bitene rundt i sjokolade med en gaffel og ha de rett over i strøssel. Hvis du kliner det i hendene vil ikke sjokoladelaget rundt bitene bli så tykt.Du velger selv 🙂 Kos dere da! Klem fra Elin

  • Therese Løvdal
    Svar
    Skrevet på21:09, 1. april 2021

    Vi ble superinspirert her, og laget egg og stenger sammen med de to eldste barna (3,5 og 5 år) 😊 De fikk trille egg og pølser, og rulle dem i sjokolade i hendene. Så la de dem i strøsselet og jeg fisket dem opp med gafler. Funket superbra, alt sammen! Premien var å få slikke hendene etterpå 😂👌 Tusen takk for tips og oppskrift! God påske! 😊💛✝️🐣

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...