Hjemmelaget Bounty

Hjemmelaget Bounty

Picture

Stort nærmere original Bounty kommer du ikke. Saftig kokossmak!
Picture

Smelt sammen kokosmelk, sirup og delfiafett.
Picture

Bland inn kokos
Bounty

280 ml kokosmelk (jeg brukte en rosa Santa Maria boks)
250 g revet kokos (kokosmasse)
2 ss delfiafett
1 1/2 dl sirup (lys)

Ca. 400 g lys kokesjokolade
Ca. 4 ss delfiafett til å tynne ut sjokoladen

Dette er en stor oppskrift. Den krever litt ekstra tid, ettersom kokosmassen først må fryses før den kan deles i biter og dyppes i smeltet sjokolade.

Etter at massen er frosset – ta den opp og del i passe store biter. Legg bitene tilbake i fryseren igjen, og ta bare opp litt og litt av gangen. Bruk en litt vid bolle til å smelte sjokolade i, slik at du får dyppet bitene med en gaffel. Det blir litt kokossmuler i sjokoladen, men jo kaldere bitene er, jo lettere er de å dyppe.  Du må nok varme sjokoladen litt av og til.

Picture

Kle en form med bakepapir og klem massen godt sammen.
Picture

Del opp i passe store biter og dypp i smeltet sjokolade tilsatt litt delfiafett. Settes på matpapir og avkjøles/ oppbevares i kjøleskap.
Picture

Settes i fryser – gjerne til dagen etter.
Picture

Dersom du ønsker kan du pynte bitene med litt smeltet hvit sjokolade som jeg har gjort her.
24 Kommentarer
  • Ingrid
    Svar
    Skrevet på16:40, 19. desember 2012

    Hei, du skriver at det er en stor oppskrift…hvor mange biter fikk du? hvor er formen?? Går det an å halvere oppskriften? det var litt mange spørsmål. ha en fin kveld.
    Hilsen Ingrid

  • ingrid
    Svar
    Skrevet på16:41, 19. desember 2012

    Jeg mente hvor stor er formen?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på08:53, 20. desember 2012

    Hei Ingrid. Jeg brukte en form som er ca. 20 x 30 cm, og lagde avlange stenger på ca. 4-5 cm. Glemte å telle stenger i farten, men vil tro det blir en 20-30 stk.

  • Anne
    Svar
    Skrevet på15:56, 22. oktober 2013

    Vet du hvor lenge ca de holder seg? Elsker at jeg oppdaget krem.no i dag, så utrolig mange fristende oppskrifter og tips som jeg bare må prøve ut!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:42, 23. oktober 2013

      Hei Anne! Så bra at du liker krem.no! Disse holder seg en ihvertfall en måned i kjøleskap.

  • Emilie
    Svar
    Skrevet på07:25, 21. november 2013

    Kan disse rulles til kuler før de fryses?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:48, 21. november 2013

      De er ikke så lette å rulle, er jeg redd, ettersom det ikke er noe som binder dem sammen. Men prøv om du vil!

  • Trine
    Svar
    Skrevet på08:35, 27. november 2013

    Hei!
    Vet du om noe som kan erstatte Delfiafett?
    Jeg bor I Asia og faar nok ikke tak I det her.
    For en flott blogg!

    • Johan Nicolaisen
      Svar
      Skrevet på22:24, 2. april 2014

      Delfiafett is cocos oil. Here in USA I use cocos oil, it comes in a jar and look like delphia fett, and act and taste the same.

      • KOnditor-Elin
        Svar
        Skrevet på01:42, 3. april 2014

        Takk for den opplysningen Johan!

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på09:37, 27. november 2013

    Hei Trine! I denne oppskriften kan du droppe delfiafettet. Det er med på å lage massen litt mer fast, men du kan fint klare å lage disse uten. Takk for skryt – helt fra Asia 🙂

    • Trine
      Svar
      Skrevet på22:32, 30. november 2013

      OK, da skal jeg prøve meg på disse i dag:) Takk for svar!

  • Mai
    Svar
    Skrevet på07:23, 9. februar 2014

    Takk for mange fine oppskrifter. Har fått så mye skryt av mye av det jeg har bakt med dine oppskrifter, spesielt disse gode kokossjokoladene! 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:24, 9. februar 2014

      Så hyggelig Mai!

  • Marie
    Svar
    Skrevet på09:30, 20. mai 2014

    Dette så utrolig deilig ut! Skal prøves ut, ja! 🙂

  • Sonja Dreyer
    Svar
    Skrevet på06:59, 6. februar 2015
  • Solen
    Svar
    Skrevet på16:42, 29. september 2015

    Kan man bruke noe annet enn delfiafett

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:47, 29. september 2015

      I denne oppskriften kan du droppe delfiafettet. Det er med på å lage massen litt mer fast, men du kan fint klare å lage disse uten.

  • Skrevet på10:12, 16. desember 2017

    Hei! Kan man bruke glukose istedenfor sirup i kokkosmassen , hva blir forskjellen ? Det andre jeg lurer på er når jeg lager karamell fyll i sjokoladekonfekt , etter en kort tid så krystalliseres karamellen seg..man kjenner at man tygger sukkerkorn.. har du noen tips til meg? Hyggelig om du kan svare☺ Mvh Kent Arne

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:57, 18. desember 2017

      Hei! Du kan godt bruke glukose, forskjellen er at du får en seigere konsistens. Grunnen til de knasende sukkerkornene er sukkerkrystaller som fester seg på kanten av kjelen. De sprer seg som virus. Les om hvorfor ved å søke karameller her på krem.no

  • Tone Eng
    Svar
    Skrevet på08:47, 19. november 2019

    Lagde disse i fjor, og presset massen ned i isbitbokser før fryseren. Veldig greit å vende de i sjokolade da, og de får lik størrelse. Jeg oppbevarer sjokoladene i fryseren også, tiner raskt! jeg heller også av den «overskuddsvannet» som er i kokosmelkboksen, da blir det bedre konsistens syns jeg 🙂

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på19:50, 19. november 2019

      Gode tips!

  • Unni laurendz
    Svar
    Skrevet på16:49, 5. desember 2019

    Når det står delfiafett 4 sd, mener du da smeltet??

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på10:05, 6. desember 2019

      ja

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits