Hvetestang med kanel, sukker og vaniljekrem

Hvetestang med kanel, sukker og vaniljekrem

Lyst til å servere litt småsøtt til 17. maifrokosten? Lag en knallgod hvetestang med vaniljekrem, kanel og sukker.

Dette er en hvetestang du kan bake ferdig på forhånd. Ta den opp en time før servering, lun den litt i ovnen før du tar på melis.

La gjerne deigen stå kjølig før du begynner å kjevle. Fyllet (smøret) vil renne ut på plata under steking, men det går fint. Hvis du vil prøve å forhindre at det skjer kan du tilsette 5 g maisenna.

Stengene avkjøles og fryses eller serveres lune med litt melisglasur (vann og melis).

Hvetestang (2 stk)
520 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær (eller 4,8 gram (2 ts) tørrgjær)
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg eller 60 g væske
en liten klype salt 

Fyll
50 g smør
50 g brunt sukker
2 ts kanel

Perlesukker og mandelflak/ hakkete mandler

Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5-10 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. 
7. Når deigen har hvilt en time, kjevle deigen ut som et rektangel. Stryk på fyllet på nederste del av deigen. Brett den andre dele over. Kjevle litt ut igjen. Del i to og plasser på plate.
Ha på vaniljekrem som anvist på bildene under.
8. Settes til etterheving i ca. 30 minutter. Når Stengene er klare for steking, spray eller pensle på litt vann. Strø gjerne på litt hakkete mandler og perlesukker
9. Stekes ett hakk ned fra midten på  225 grader over/undervarme eller 210 grader varmluft i 12-15
10. Avkjøl. Kan fryses. Ha på melisglasur (vann og melis) etter tining.

En halv porsjon vaniljekrem
2.5 dl helmelk
50 g sukker
15g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker)
2 stk eggeplommer

Splitt vaniljestangen (eller bruk vaniljepasta/ vaniljesukker), skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles. 

Kjevle deigen ut til et rektangel, smør på fyll
Brett deigen over og del i to
Legg over på plate, fordel vaniljekremen på stengene
Bruk en kniv eller en trinse til å lage hakk i deigen. Vri og brett over. Pass på å fukte kanten du fester deigen i
Sørg for at alle deigbitene er godt festet
Etter ca. 30 min etterheving, spray på eller pensle med litt vann. Ha evt på perlesukker og mandler
Avkjøl på rist
Rør sammen melis og vann, lag gjerne en sprøytepose og sprøyt på glasuren
Nydelig hvetestang som faller i smak for både liten og stor






Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Ksenia Borzenina
    Svar
    Skrevet på07:50, 11. mai 2022

    Takk for ideen, Elin! Dette skal prøves!

  • May Evelyn Helbostad
    Svar
    Skrevet på14:00, 11. mai 2022

    Denne må prøves 🤗savner deg på Instagram 🥰

  • Synnøve
    Svar
    Skrevet på21:05, 14. mai 2022

    Hvor mange grader og hvor lenge lunket du de etter tining?

  • Keth Helen Halvorsen
    Svar
    Skrevet på06:09, 20. mai 2022

    Tusen takk for nydelige oppskrifter. Sko gjerne fått et bakekurs hos deg🥰🌺

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...