Hvetestang med Kvikk Lunsj

Hvetestang med Kvikk Lunsj

Bilde

Hvetebakst til påskekosen

Dere vet alle hvor svak jeg er for hvetebakst, og siden det er påske snart ble det stappet i litt godsaker i deigen. Kvikk Lunsj får du i likhet med appelsiner nesten kastet etter deg på butikken nå om dagen, derfor ble det brukt hele åtte plater til årets påskebakst. 
Stengene ble laget to dager på rad. Lagde vaniljekremen selv den ene dagen og brukte kjøpevariant den andre. Gjør som du selv vil, jeg vet hva som smaker best. De kan godt fryses uten glasur og kokos. 

Stengene har et par kritiske punkter. For det første må du la deigen hvile godt og lenge før du baker den ut. Jeg lager alltid deigen med kald væske (elter den varm) og venter gjerne i halvannen time. Så – når du har fått kjevlet ut deigemnene og lagt på sjokoladestengene – klem veldig godt sammen. Det beste er å snu stengene etter at sjokoladen er klemt godt inn (slik at alle skjøtene kom under). Da er du sikker på at de ikke sklir opp under steking. Om du ikke klarer å snu dem – klem en ekstra gang til, legg vaniljekremen i skjøtene og la det stå til.

Som glasur kan du bare røre sammen melis og vann, men for å gjøre det ekstra påskete tok jeg og presset saften av en halv appelsin og brukte det i glasuren. Friskt og godt! 


Hvetestang med vaniljekrem og Kvikk Lunsj
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt 

Les mine 12 tips for å lykkes med gjærdeig

Vil du lage vaniljekremen selv? Du finner den her: Vaniljekrem 

8 plater Kvikk Lunsj
​Kokosmasse
Melis 

Glasur:
Saften av en halv appelsin som blandes med passe mye melis (til den er tykk, men rennende)
​Kokos.

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett kald eller lunken melk og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske. 
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 5-6 minutter. 
3. Deigen eltes godt (totalt ca. 10 minutter) til den er smidig. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. 
4. Sett deigen et lunt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 time). Kutt opp i deigemner på ca. 250 gram (du får 4 stk). Rull til pølser som kjevles tynne. De skal være ca. en halv cm i tykkelse. Legg de flatklemte stengene på en plate kledd med bakepapir.
6. Legg på stenger med Kvikk Lunsj (du bruker to pakker per stang) – fire på hver side og KLEM GODT. Snu deigen (om du klarer) etter at du har klemt deig over stengene ( slik at skjøtene kommer under). Klem på en stripe med vaniljekrem. 

7. Settes til heving ca. 35-45 minutter til. (Putt gjerne i en pose)
8. Stekes på 220 grader (over/undervarme) 10-15 minutter.

Bilde

Klem deigen veldig, veldig, veldig godt sammen (ta gjerne litt vann på fingeren og fukt deigen litt) når du lukker deigen rundt stengene. Snu stanga etter at du har klemt sammen (om du klarer). Hvis du ikke klarer å snu deigen, la det stå til. 
Bilde

Ha vaniljekrem i en sprøytepose og legg den i gropa som dannes. Sett stengene til heving over en kom med varmt vann. Legg et klede over og la de heve i ca. 30 minutter til. 
Bilde

De er stekt på 220 grader i nesten 15 minutter. Hvordan du vet at stengene er ferdig stekt? Se under dem. Har de fått fin brunfarge er de ferdige.
Bilde

Stengene er lange, og jeg dro utover et bakepapir og strødde kokos på det. Stryk på melis og legg stanga opp ned. Det går helt fint så lenge stengene er helt avkjølt. 
Bilde

Så var det servert – ferske hvetestenger med Kvikk Lunsj. 
Be the first to write a review
2 Kommentarer
 • Tommy
  Svar
  Skrevet på17:23, 27. juli 2017

  Hva er alle de svarte prikkene i gjærdeigen? Er det kardemomme som har klumpet seg?

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på20:27, 27. juli 2017

   Hei Tommy – det er grovmalt kardemomme. Jeg kjøper kardemommefrø og maler dem selv i en morter. Gir fantastisk smak!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...