Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Hvit sjokoladebrownies med bringebær

Hvit sjokoladebrownies med bringebær

Bilde

Saftige og seige brownies laget med hvit sjokolade, også kalt blondies

Ikke særlig glad i mørk sjokolade? Kanskje blondies med hvit sjokolade og bringebær kan friste?
Lyst på en litt annerledes brownie? Hadde noe hvit sjokolade liggende og fikk lyst til å prøve å lage en lys brownie, også kjent som blondies. Tenkte først jeg skulle lage denne med bringebærsyltetøy, men fant frem noen frosne bringebær i stedet. Om du ikke har bær i fryseren eller i kjøleskapet kan du gjerne bruke litt syltetøy. 

Disse blir ganske bløte i midten, og steketiden er litt vanskelig å anslå. Jeg stekte min langpanne i 25 minutter. Da ble den temmelig bløt i midten, akkurat som en god brownie skal være…

Lyse blondies med bringebær

100 g sukker
100 g brunt sukker (bruk vanlig sukker om du ikke har brunt sukker)
100 g smør
150 g hvit sjokolade
2 egg
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

bringebær eller bringebærsyltetøy

Slik gjør du:
1. Smelt hvit sjokolade og smør sammen over vannbad eller i mikroovn.
2. Rør sammen egg og sukker.
3. Bland smeltet smør og sjokolade med egg og sukker.
4. Rør inn det tørre.
5. Helles i en liten langpanne (20 x 30 cm). Du kan også helle den i en springform ca. 26 cm.
6. Dryss over bringebær eller syltetøy.
7. Stekes på 190 grader i 25-30 minutter. Kaka skal ikke være helt fast i midten. 

Spises lun med litt is eller med friske bær. 

Bilde

Har rørt sammen sukker og egg i en bolle, holder på å smelte smør og sjokolade i mikro og har veid opp mel og bakepulver. Syltetøyet ble valgt bort til fordel for hele bær.
Bilde

Kle en liten form 20 x 30 cm eller hell røra i en springform ca. 26 cm. Stek på 190 grader i 25-30 minutter
Bilde

En brownies som ikke er for søt, som ikke direkte smaker sjokolade, men som har en karamell-aktig fremtoning med innslag av friske bringebær. Nam!
Be the first to write a review
1Kommentar
  • Skrevet på12:10, 13. juli 2016

    Blondies er så godt, og disse med bringebær hørtes enda litt bedre ut egentlig 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...