Hvordan kandisere fioler

Hvordan kandisere fioler

Picture

Vakker kakepynt som holder leeenge

Spiselige blomster kan kandiseres og spares til en mørk vinterdag. Å lage kandiserte fioler er lett som en plett!
Fiolene er på sitt vakreste og disse bør jo tas vare på og beundres en kald vinternatt, syntes du ikke? Husk at blomster rett fra hagesenteret ikke er å anbefale. Jeg bruker fioler fra hagen som er kommet opp fra i fjor eller fioler som har kommet frem etter at jeg har hatt kjøpeblomstene i jorda i en måneds tid. 

vert år kandiserer jeg fioler og legger dem i en lystett boks. De oppbevares på et tørt sted i romtemperatur. Fiolene holder i ett år, minst, og vil du prøve får du fremgangsmåten her:

Kandisering av fioler
1. Pisk en eggehvite lett sammen med en gaffel.
2. Påfør eggehvite med pensel eller fingre (både foran og bak) på blomsten.
​3. Dryss på FINT sukker. Ikke vanlig farin, men ekstra fint farin (kjøpes på butikken, eller kjør sukkeret du har i en foodprocessor).
4. Dryss av sukker og la tørke en ukes tid (ikke i direkte sollys). Oppbevar fiolene tørt og mørkt. (Utsatt for lys mister de fargen).
Du må gjerne kandisere andre spiselige blomster også. Moseplassen har en fin oversikt her.
Be the first to write a review
3 Kommentarer
  • Mette Trobe
    Svar
    Skrevet på23:20, 8. september 2020

    Hei! Har kandisert fioler i sommer, som jeg har tenkt å pynte ostekake til konfirmasjon på søndag. Kan jeg legge de på i god tid, eller blir de bløte og bør legges på rett før servering?? Mette

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på15:22, 9. september 2020

      De kan ikke legges på før du skal servere.

      • Mette Trobe
        Svar
        Skrevet på21:41, 9. september 2020

        Takk for svar🥰

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...