Din handlekurv er nå tom!
Jordbærsyltetøy
Dødsgodt!
Hvis jeg en dag skulle oppleve å se livet passere i revy, lurer jeg jammen meg på om ikke det øyeblikket da jeg tygger innpå en brødskive med heeeelt nyrørt jordbærsyltetøy vil komme farende forbi.
Dette blogginnlegget har jeg laget bare for at du skal få vann i munnen, og straks slenge på deg skoa og reise avgårde til nærmeste butikk hvor de selger jordbær. Der sier du: – Ei, nei, forresten, jeg skal ha TO kasser med dine fineste jordbær! Du sier det med en slik iver i stemmen at ekspeditøren straks gir deg ekstra rabatt for historien om at du nå, for aller første gang i ditt liv, skal lage ditt egne jordbærsyltetøy. Jobben som venter deg kan for enkelte fortone seg som den kjedeligste delen av jobben, men bare sett deg på terrassen i solskinnet (joda, det blir sol der du bor også i dag), sett et barn eller to i arbeid, skru på radio’n, og bæra renser seg nesten sjøl. Nesten.
|
Jeg kjøpte jordbær i går, og de var helt utrrrolig søte, derfor behøvde jeg knapt å tilsette sukker. Dersom du har et ønske om et søtere syltetøy kan du tilsette fra 250-400 g sukker per kilo bær. (Jeg brukte 150 gram sukker på 1,5 kg bær – liker det litt friskt).
Slik gjør du:
1. Rens bærene, del de gjerne i to.
2. Mos! Jeg bruker en kenwood med riveredskap, du kan gjerne bruke en bakemaskin med grind. Eller mose for hånd med en potetmoser.
3. Tilsett sukker etter ønske (se over) og hell i bokser. Putt i fryser’n.
Syltepulver? Klart du kan bruke det (for eksempel CERTO), men jeg har funnet ut at syltetøyet blir fyldig og fast(ere) ved å bruke rive-redskap på Kenwood’en min.
Fryseren er nå fylt med vinterens smak av sommer.
Janne
Jeg tror det øyeblikket helt klart er en liten forsmak på heaven 😍😍
Astrid
Jeg har ikke det redskapet min maskin, men kanskje det går an og presse bærene gjennom en egg skjære feks. A bit messy perhaps 🍓
Tone Johnsen
Certo finns da ikke lengre. Her selges Tørleffs frysepulver. Jam er jo helt ubrukelig og smaker vondt . Jeg må ha syltetøy fast. Får angst av rennende syltetøy mellom fingrene.
Elin Krem.no
Var ikke klar over at Certo ikke selges lenger. Synd! Har heller ikke testet Tørselffs sitt..
Britt Røil
Nam! Enig i viktigheten av å:kjøpe de beste bærene man kan få tak i! «Syltebær» bør unngås. Puttes dårlige bær i fryseren, kommer det trist syltetøy opp igjen. Jordbærsyltetøy vekket plutselig enorm interesse hjemme hos oss i vinter, og sommerens syltetøy var borte før jul. Auda. Løsningen ble å kjøpe frosne jordbær i butikken, halvtine dem, tilsette 100 gram sukker pr 400 gram bær og kjøre det halvveis sammen med en stavmikser. Slett ikke verst, faktisk!
Elin Krem.no
Smart! Takk for tips!
Marit Stavnes
Jam har frysepulver med pektin og skulle vel være like bra som Certo frysepulveet? Brukte det i fjor, 2019. Men bare ca halvparten av anbefalt mengde, syns det tar noe av den friske jordbærsmaken ellers. Bruker lite sukker og, ca 100g til en korg jordbær.
Tone Strand
Det skal jeg prøve.
Titti
Åh nå bare mååå jeg ut og kjøpe bær i morgen 😋 Dumt spm sikker, men riveredskap hvordan ser det ut 🙈 Lite tips om man vil ha litt fastere syltetøy uten frysepulver er å bruke litt chiafrø
Titti
Huff, sorry. Skulle sett ferdig storyen før spm. Ser jo nå at deg er kvernen som jeg jo har hi hi. Lurt da