Jordbærsyltetøy

Jordbærsyltetøy

Dødsgodt!

Hvis jeg en dag skulle oppleve å se livet passere i revy, lurer jeg jammen meg på om ikke det øyeblikket da jeg tygger innpå en brødskive med heeeelt nyrørt jordbærsyltetøy vil komme farende forbi. 
Dette blogginnlegget har jeg laget bare for at du skal få vann i munnen, og straks slenge på deg skoa og reise avgårde til nærmeste butikk hvor de selger jordbær. Der sier du: – Ei, nei, forresten, jeg skal ha TO kasser med dine fineste jordbær! Du sier det med en slik iver i stemmen at ekspeditøren straks gir deg ekstra rabatt for historien om at du nå, for aller første gang i ditt liv, skal lage ditt egne jordbærsyltetøy. Jobben som venter deg kan for enkelte fortone seg som den kjedeligste delen av jobben, men bare sett deg på terrassen i solskinnet (joda, det blir sol der du bor også i dag), sett et barn eller to i arbeid, skru på radio’n, og bæra renser seg nesten sjøl. Nesten.
Jeg kjøpte jordbær i går, og de var helt utrrrolig søte, derfor behøvde jeg knapt å tilsette sukker. Dersom du har et ønske om et søtere syltetøy kan du tilsette fra 250-400 g sukker per kilo bær. (Jeg brukte 150 gram sukker på 1,5 kg bær – liker det litt friskt). 

Slik gjør du:
1. Rens bærene, del de gjerne i to.
2. Mos! Jeg bruker en kenwood med riveredskap, du kan gjerne bruke en bakemaskin med grind. Eller mose for hånd med en potetmoser. 
3. Tilsett sukker etter ønske (se over) og hell i bokser. Putt i fryser’n. 

Syltepulver? Klart du kan bruke det (for eksempel CERTO), men jeg har funnet ut at syltetøyet blir fyldig og fast(ere) ved å bruke rive-redskap på Kenwood’en min. 

Fryseren er nå fylt med vinterens smak av sommer. 

Be the first to write a review
10 Kommentarer
 • Janne
  Svar
  Skrevet på12:13, 14. juni 2018

  Jeg tror det øyeblikket helt klart er en liten forsmak på heaven 😍😍

 • Astrid
  Svar
  Skrevet på00:15, 15. juni 2018

  Jeg har ikke det redskapet min maskin, men kanskje det går an og presse bærene gjennom en egg skjære feks. A bit messy perhaps 🍓

 • Tone Johnsen
  Svar
  Skrevet på17:57, 15. juli 2019

  Certo finns da ikke lengre. Her selges Tørleffs frysepulver. Jam er jo helt ubrukelig og smaker vondt . Jeg må ha syltetøy fast. Får angst av rennende syltetøy mellom fingrene.

  • Elin Krem.no
   Svar
   Skrevet på18:07, 15. juli 2019

   Var ikke klar over at Certo ikke selges lenger. Synd! Har heller ikke testet Tørselffs sitt..

 • Britt Røil
  Svar
  Skrevet på19:04, 15. juli 2019

  Nam! Enig i viktigheten av å:kjøpe de beste bærene man kan få tak i! «Syltebær» bør unngås. Puttes dårlige bær i fryseren, kommer det trist syltetøy opp igjen. Jordbærsyltetøy vekket plutselig enorm interesse hjemme hos oss i vinter, og sommerens syltetøy var borte før jul. Auda. Løsningen ble å kjøpe frosne jordbær i butikken, halvtine dem, tilsette 100 gram sukker pr 400 gram bær og kjøre det halvveis sammen med en stavmikser. Slett ikke verst, faktisk!

  • Elin Krem.no
   Svar
   Skrevet på20:20, 15. juli 2019

   Smart! Takk for tips!

   • Marit Stavnes
    Svar
    Skrevet på17:08, 30. juni 2020

    Jam har frysepulver med pektin og skulle vel være like bra som Certo frysepulveet? Brukte det i fjor, 2019. Men bare ca halvparten av anbefalt mengde, syns det tar noe av den friske jordbærsmaken ellers. Bruker lite sukker og, ca 100g til en korg jordbær.

 • Tone Strand
  Svar
  Skrevet på19:46, 15. juli 2019

  Det skal jeg prøve.

 • Titti
  Svar
  Skrevet på01:06, 16. juli 2019

  Åh nå bare mååå jeg ut og kjøpe bær i morgen 😋 Dumt spm sikker, men riveredskap hvordan ser det ut 🙈 Lite tips om man vil ha litt fastere syltetøy uten frysepulver er å bruke litt chiafrø

 • Titti
  Svar
  Skrevet på01:09, 16. juli 2019

  Huff, sorry. Skulle sett ferdig storyen før spm. Ser jo nå at deg er kvernen som jeg jo har hi hi. Lurt da

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...