Julescones

Julescones

Bilde

Lune scones med smak av jul 

I julen spises det mye mat og ikke alltid er sulten like stor, men allikevel, man blir fysen på noe godt. Da kan det passe med noen lune scones. 
Da kan det passe med noen lune scones. Disse tradisjonsrike britiske små bakverkene passer like godt til frokost og lunsj som til kvelds, eller kanskje aller helst litt utpå ettermiddagen, rundt «tea time».  Siden det er juletid har jeg blandet inn noen tørkede tranebær og puttet to forskjellige slag saftige, store rosiner i deigen (lyse sultaniner og store blå rosiner). Fiken, sukat, aspikat eller annen tørket frukt passer også. Scones med syltetøy og godt smør eller på britisk vis, med clotted cream.

Vil du heller lage grove scones?

Julescones
365 g hvetemel
23 g bakepulver
75 g smør
170 g melk
1 egg
45 g sukker
100 g tørket frukt (fiken, sultaniner, rosiner, tranebær, sukat, aprikos, aspikat)

Slik gjør du:
1. Bland hvetemel, bakepulver og sukker med smør. Smuldre det sammen med fingrene (eller bruk en bakemaskin) slik at du får en jevn blanding uten klumper.
2. Bland egget med melken og hell i den tørre blandingen mens du rører hele tiden.
3. Ta deigen ut på benken og kna den litt sammen. Tilsett tørket frukt dersom du ønsker det. Jeg brukte store mørke rosiner, lyse sultanas og tranebær. Dekk til deigen og la den hvile ca. 10 minutter før du kjevler den ut.
4. Kjevle ut deigen ca.4-5 cm tykk og stikk ut rundinger, eller rull den flat og skjær ut stykker. La hvile en time før de settes ovnen. Stekes på 220 grader i 10-12 minutter.

Bilde

6 Kommentarer
 • Lene
  Svar
  Skrevet på06:31, 22. desember 2014

  Disse skal jeg garantert prøve til jul ! 🙂

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på12:38, 26. desember 2014

   Håper de falt i smak Lene 🙂

 • Karina
  Svar
  Skrevet på19:05, 12. desember 2016

  Hei Elin:) Kan disse lages nå og fryses til jul? Evt hvordan tine de for best resultet?
  Elsker bloggen din <3
  Mvh Karina

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på19:13, 12. desember 2016

   Takk for fine ord! Ja, Karina, de kan du godt lage og fryse. Tines på ca. 100-150 grader i 10-15 minutter (eller til de er gjennomvarme).

 • Emeline Kihle
  Svar
  Skrevet på11:48, 16. desember 2017

  Hei 🙂 Disse så utrolig gode ut, og jeg har tenkt å prøve å lage dem, men lurer på noen ting 🙂 Hvor mange scones ca får du ut av denne oppskriften og kan man erstatte noe av melken med vann? og evt smøret med melk? hvor mye melk skal man da evt ha hvis man velger å bytte ut smørret med melk? på forhånd takk 🙂

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på16:35, 16. desember 2017

   Hei! Du får mellom 15 og 20 stk (kommer an på størrelse). Ja, du kan bytte ut melk med vann, men ikke bytte ut smøret med melk.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits