Kokosreder 

Kokosreder 

Bilde

Jula varer helt til påske

Påskekosen i år er kakekonfekt laget av kokosmakroner og sjokolade. Jula varer som kjent helt til påske, men i dag syntes jeg det var på tide å fjerne julegardinene. 
I det siste har jeg vært stressa. Hatt lite tid til å lage ting til bloggen, tatt ræva bilder i full fart og stressa videre. Resultatet av sånne perioder er at jeg mister all inspirasjon. Det har rett og slett vært inspirasjonstørke i hjernen en lang stund. Men nå håper jeg det skal endre seg. Hverdagen blir litt annerledes snart, og jeg skal rendyrke mitt egne univers. 

Påske er rett rundt svingen, derfor har jeg surfet på nettet (i mangel på egne ideer) etter noe morsomt og godt jeg kan dele med dere, kjære følgere. Og da fant jeg disse søte små redene, laget av kokosmakroner. Hurra! Kokosmakroner! Redene har jeg laget i mini-muffinsformer. Har du ikke sånne former kan du lage dem rett på et bakebrett også (se bilde under).

Mine småreder er fylt med litt smeltet sjokolade og fylt med dekorative sjokoladeegg og m-sjokolade. Har du ideer til andre måter å fylle dem, del gjerne med flere i kommentarfeltet. 

De kan bli litt i hardeste laget etter at de er stekt og fylt. Putt dem gjerne i fryseren eller i en tett pose (eller boks) med en liten brødskalk, så får de mykheten igjen. 

Kokosreder (halv porsjon kokosmakroner)
2 eggehviter
1 dl sukker
ca. 125 g kokosmasse

Bruk en tykkbunnet kjele (om du har). Ha alt i kjelen og rør godt over sterk varme. Det skal ikke brenne seg i bunnen!
Når massen er «blank» og har fått en seig konsistens dras den av platen. Smør muffinsformene godt og klem ut små reder. Stekes på 190 grader til de er gylne ca. 5-10 minutter.

Til pynt:
1 plate sjokolade
Noen biter hvit sjokolade
M-sjokolade
Påskeeggsjokolade

Del sjokoladeplaten i biter og smelt den over vannbad eller i mikroovn. Fyll redene med smeltet sjokolade og legg i påske-egg-pynt. 

Bilde

Smør formene godt og klem til massen. Stek på 190 grader til de er gylne.  
Bilde

Du kan også lage redene uten former. Dessverre har jeg ikke noe etter-bilde av disse. De ble svarte…..
Bilde

For å få litt mer fugle-egg-preg på m-sjokoladen smeltet jeg litt hvit sjokolade som jeg rullet noen av kulene i. Ble ikke helt som jeg hadde håpet, men godt var det! 
Bilde

Fyll litt smeltet sjokolade i redene (jeg fylte en papirsprøytepose) og legg på egg som du selv ønsker. 
Bilde

Påskekosen kan du lage nå og putte i fryseren. Ta med på hytta eller hvor du skal, så har du både kake og konfekt å kose deg med i høytiden. 
2 Kommentarer
  • bente gaden
    Svar
    Skrevet på20:39, 11. mars 2016

    Kan man bruke sandkakeformer?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:07, 11. mars 2016

      Ja! Går så fint så, bare husk å smøre dem godt.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits