Din handlekurv er nå tom!
Lette eplemuffins
Lettvinte eplemuffins laget med desilitermål. Disse er lette å lage og lette å spise!
Alt du trenger er et desilitermål og en håndmikser.
Dette er en oppskrift jeg har hatt lenge, du kjenner den kanskje igjen som sommerlette sitronmuffins? Der har jeg vesentlig mer væske i røra, noe som gjør den helt rennende. I dag ville jeg ha en litt mer fast masse ettersom jeg ikke ville at eplebitene skulle synke til bunns.
Det gjør muffinsen ørlitegrann tørrere, og hvis du ønsker kan du tilsette mer væske i form av en halv- til en desiliter melk (du kan også bruke vann). Da vil eplene synke mer nedi, men du får en enda mykere muffins.
Lette eplemuffins (12 stk)
2 egg
1.5 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2.5 dl hvetemel
50 g smeltet eller flytende smør/ margarin eller olje
(hvis du ønsker løsere deig, tilsett 0.5- 1 dl melk/vann)
2-3 små epler i biter vendt sammen med 2 ts kanel og 3 ss sukker
Slik gjør du:
1. Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
2. Sikt inn det tørre, ikke rør for mye (prøv å bevar mest mulig av den innpiskede luften). Tilsett flytende smør/margarin eller olje. Gjør det forsiktig, så du bevarer flest mulig luftbobler.
3. Fordel røra i 12 muffinsformer. Strø biter av eple på toppen.
4. Stekes på 180-200 grader over/undervarme eller varmluft i ca. 15 minutter (midt i ovnen).