Sommerlette sitronmuffins

Sommerlette sitronmuffins

Bilde

Sommerlige muffins 

Sommerlette sitronmuffins er rett og slett halve oppskriften av denne Luftige langpannekaken med sommerens bær. Den er laget kun med to egg og røra passer akkurat til et brett muffins (altså 12 stk). 

Har du lyst på andre smakskombinasjoner kan du erstatte sitronsaft med melk, og tilsette for eksempel hakket sjokolade, bringebær eller blåbær. 

Før du setter i gang, et tips: For å unngå at de lekre småkakene blir sprettballer, vend det tørre inn med forsiktighet (ikke kjør mikseren på bånn pinne, bruk heller en ballongvisp eller en slikkepott). Målet er å bevare luften i eggedosisen og ikke røre for mye. 

OBS – Disse er syrlige på smak! Om du ikke ønsker å ha de så syrlige, bytt ut halvparten av sitronsaften med melk

Luftige sitronmuffins
2 egg
1.5 dl sukker
1 ts bakepulver
1  ts vaniljesukker
2.5 dl hvetemel
50 g smør, smeltet
Saften av en sitron (ca 1. dl) (eller 0.5 dl sitronsaft og 0.5 dl melk)
Revet skall av en sitron

Melis, litt gul farge, sitronsaft og vann til glasur

Slik gjør du:
1. Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
2. Sikt inn det tørre vekselvis med smeltet smør. Rør inn revet skall av sitron og sitronsaft til slutt.
3. Hell røra i muffinsformmer (fylles trekvart fulle).
4. Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.

Bilde

Muffins med sitronsmak rører du sammen på få minutter. Denne oppskriften holder til 12 stykker og er laget kun med 2 egg.


Det enkleste er å bruke en spørytepose for å fordele den rennende røra jevnt. Om du ikke har sprøytepose, bruk bare en skje. 
Bilde

Glasuren er rørt sammen med melis, litt sitronsaft, vann og gul farge. Blomstene jeg har pyntet med er markjordbærblomster. Muffinsen kan fryses, da helst uten glasur. 

10 Kommentarer
  • Skrevet på13:29, 26. februar 2016

    Hei
    Du skriver at muffins er best samme dag. Men er det mulig å lage røra 1-2 dager i forveien å la den står i kjøleskapet? Eller vil den «falle» sammen da?
    Skal ha selskap både lørdag og søndag. Lurte på å lage røren på fredag. Steke halve på lørdag og litt på søndag..
    Takk for svar 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:35, 26. februar 2016

      Hei Linn. Det som skjer når du lar en røre med bakepulver stå, er at effekten av bakepulveret vil forsvinne i løpet av dagen. Prøv gjerne å lage røren 1-2 dager i forveg, men rør inn en teskje med bakepulver før du har den over i former. Kan hende trenger du å spe muffinsrøra ut med litt væske også (hvis den er veldig fast). Lykke til!

  • Ole Martin Krogstad
    Svar
    Skrevet på14:55, 16. september 2017

    Mener du at det skal 5 dl med sitronsaft i den røra med sitron muffins det må jo være feil

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:12, 16. september 2017

      Det har falt ut en null foran punktumet – det skal stå 0.5 dl – så ja, 5 dl er feil!

  • Marie
    Svar
    Skrevet på15:13, 27. oktober 2019

    Disse høres gode ut! Hvor lenge holder de seg? Jeg skal skal ha et lite bursdagsmaraton, og lurer på om jeg kan lage dem fredag og servere dem lørdag og søndag eller bør jeg fryse dem da?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:12, 28. oktober 2019

      Jeg ville fryst dem!

  • lamma
    Svar
    Skrevet på11:12, 1. april 2020

    Hvorfor er det så vanskelig

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:31, 1. april 2020

      Hva da?

  • Gjertrud
    Svar
    Skrevet på12:51, 10. juni 2020

    Om eg vil lage fleire – kan eg berre doble alt då ?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på10:08, 11. juni 2020

      Ja, doble alt.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel retrokake med ..

Egentlig hadde jeg tenkt å vente til farsdag,...

Halloween-lykt

Som dere så i forrige innlegg har jeg...

Halloween-cookies

Halloween er nært forestående, og jeg er mer...

Tiramisubløtkake

Liker du kaffesmak? Da liker du tiramisu. En...

Bollefocaccia med ep..

De norske vintereplene er i butikk. De passer...