Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Lette eplemuffins

Lettvinte eplemuffins laget med desilitermål. Disse er lette å lage og lette å spise!
Alt du trenger er et desilitermål og en håndmikser.

Dette er en oppskrift jeg har hatt lenge, du kjenner den kanskje igjen som sommerlette sitronmuffins? Der har jeg vesentlig mer væske i røra, noe som gjør den helt rennende. I dag ville jeg ha en litt mer fast masse ettersom jeg ikke ville at eplebitene skulle synke til bunns.

Det gjør muffinsen ørlitegrann tørrere, og hvis du ønsker kan du tilsette mer væske i form av en halv- til en desiliter melk (du kan også bruke vann). Da vil eplene synke mer nedi, men du får en enda mykere muffins.

Lette eplemuffins (12 stk)
2 egg
1.5 dl sukker
1 ts bakepulver
1  ts vaniljesukker
2.5 dl hvetemel
50 g smeltet eller flytende smør/ margarin eller olje
(hvis du ønsker løsere deig, tilsett 0.5- 1 dl melk/vann)

2-3 små epler i biter vendt sammen med 2 ts kanel og 3 ss sukker

Slik gjør du:
1. Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
2. Sikt inn det tørre, ikke rør for mye (prøv å bevar mest mulig av den innpiskede luften). Tilsett flytende smør/margarin eller olje. Gjør det forsiktig, så du bevarer flest mulig luftbobler.
3. Fordel røra i 12 muffinsformer. Strø biter av eple på toppen.
4. Stekes på 180-200 grader over/undervarme eller varmluft i ca. 15 minutter (midt i ovnen).

Dette er enkelt å veie opp. Bruk desilitermål.
Du behøver ikke skrelle eplene, men jeg gjorde det i dag.
Vend i 2 ts kanel og 3 ss sukker.
Pisk en luftig eggedosis, bruk romtempererte egg.
Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker.
Fordel røra i muffinsformer, et brett tar 12 stk og denne oppskriften passer perfekt.
Strø biter av eple på toppen. Du kan gjerne bruke enda litt mer enn hva jeg har gjort her.
Spises helst samme dag som de er stekt. Eller frys samme dag som de er stekt.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...