Lette eplemuffins

Lette eplemuffins

Lettvinte eplemuffins laget med desilitermål. Disse er lette å lage og lette å spise!
Alt du trenger er et desilitermål og en håndmikser.

Dette er en oppskrift jeg har hatt lenge, du kjenner den kanskje igjen som sommerlette sitronmuffins? Der har jeg vesentlig mer væske i røra, noe som gjør den helt rennende. I dag ville jeg ha en litt mer fast masse ettersom jeg ikke ville at eplebitene skulle synke til bunns.

Det gjør muffinsen ørlitegrann tørrere, og hvis du ønsker kan du tilsette mer væske i form av en halv- til en desiliter melk (du kan også bruke vann). Da vil eplene synke mer nedi, men du får en enda mykere muffins.

Lette eplemuffins (12 stk)
2 egg
1.5 dl sukker
1 ts bakepulver
1  ts vaniljesukker
2.5 dl hvetemel
50 g smeltet eller flytende smør/ margarin eller olje
(hvis du ønsker løsere deig, tilsett 0.5- 1 dl melk/vann)

2-3 små epler i biter vendt sammen med 2 ts kanel og 3 ss sukker

Slik gjør du:
1. Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
2. Sikt inn det tørre, ikke rør for mye (prøv å bevar mest mulig av den innpiskede luften). Tilsett flytende smør/margarin eller olje. Gjør det forsiktig, så du bevarer flest mulig luftbobler.
3. Fordel røra i 12 muffinsformer. Strø biter av eple på toppen.
4. Stekes på 180-200 grader over/undervarme eller varmluft i ca. 15 minutter (midt i ovnen).

Dette er enkelt å veie opp. Bruk desilitermål.
Du behøver ikke skrelle eplene, men jeg gjorde det i dag.
Vend i 2 ts kanel og 3 ss sukker.
Pisk en luftig eggedosis, bruk romtempererte egg.
Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker.
Fordel røra i muffinsformer, et brett tar 12 stk og denne oppskriften passer perfekt.
Strø biter av eple på toppen. Du kan gjerne bruke enda litt mer enn hva jeg har gjort her.
Spises helst samme dag som de er stekt. Eller frys samme dag som de er stekt.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...