Liten, klissete sjokoladekake

Liten, klissete sjokoladekake

Bilde

Liten dessertkake som smaker godt servert med med is og bær

Kladdkaka heter det visst på svensk, og dette tror jeg må være noe lignende. Vakker er den ikke, men med et lass med bær og is til er den en deilig sommerdessert for et lite selskap.
Jeg holder meg sjelden til oppskrifta – den er stort sett bare et utgangspunkt. Dette er en oppskrift jeg fant i mammas hønngamle kakebok, og skulle opprinnelig stekes som en tynn kake og bli knusk tørr. Deretter skulle den skjæres i passe store biter. Sikkert godt det også, men den passet bedre som en myk sjokoladeherlighet med bær til – syntes jeg, da.

Her kommer noen tips til deg som ønsker å tilpasse den etter din smak. Velg selv om du vil ha lys eller mørk sjokolade. Ønsker du at kaka skal smake mer sjokolade tar du hele plata med sjokolade i røra. Vil du ha litt kaffesmak – tilsett 2-3 ss espressokaffe og 30 g mer hvetemel. Enda mer sjokoladesmak? Tilsett 3 ss god kakao. En dæsj sitruslikør smaker også helt utmerket i en sånn kake. Ønsker du å lage kaka glutenfri kan du erstatte melet med mandelmel. 

Liten, klissete sjokoladekake (4-6 personer)
2 egg
160 g sukker
100 g smør
75 g sjokolade (lys eller mørk)
70 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1. Smelt smør og sjokolade over vannbad (eller i mikroovn)
2. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker
3. Bland inn smør og sjokolade.
4. Sikt inn det tørre. Bland såvidt sammen (ikke rør for mye).
5. Helles i en 1.5 liters brødform (eller en liten springform 15-18 cm)) kledd med bakepapir (eller godt smurt).
6. Steketemperatur: 180 grader. Steketid avhenger av formen du bruker og hvor klissete du vil at kaka skal være. Min er stekt i en brødform som tar 1.5 liter og den stekte ca. 50 minutter. Da er den bløt, men ikke rennende. Bruk gjerne en bakepinne om du er usikker. Når du ikke får deig på pinnen er den ferdig stekt. Bruker du en liten springform vil jeg anta kaka er ferdig stekt etter ca. en halv time. Denne smaker best litt bløt, så pass på at du ikke steker den til den er blitt kavring.
7. La kaka avkjøle litt i forma før du løfter den over på en rist for avkjøling. Serveres gjerne litt lun, og smaker godt med iskrem, vaniljesaus og masse, masse bær ved siden av.

Bilde

Det kan være litt vanskelig å presse bakepapir ned i en firkantet form. Et tips er å klippe hakk ned i alle fire hjørnene. Det har jeg gjort her. Kaka vil heve godt i forma, men ikke fortvil om den faller sammen etter steking. Denne skal være sånn. 

Bilde

Kaka er ferdig, så sett på kaffen. Sola skinner, jordbæra er nyplukket og humla suser……fortsatt god sommer! 
Be the first to write a review
2 Kommentarer
 • Findus
  Svar
  Skrevet på10:52, 17. juli 2015

  Sjokolade, kaffe og sitruslikør – en fullstendig udiskutabel uimotståelig perfekt trio!! Vet ikke om jeg kommer til å dele denne med noen… Og takk din mor.

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på13:17, 17. juli 2015

   Haha Findus, du får meg til å le høyt av å måtte takke min mor 🙂 Det skal jeg gjøre, jeg lover!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...

Donuts

Her er den! Min versjon av donuts, som...

Krembollekake

Søndag er det fastelavn OG morsdag! Av den...

Sjefens mektige sjok..

Denne sjokoladekaken er helt sjef - den har...